Sedam sestara – obiteljska priča puna misterija

Autorica ove knjige, Lucinda Riley, nije nepoznata našim čitateljima. Imali smo je prilike upoznati preko nekoliko odličnih romana. No ovaj je serijal, čiju prvu knjigu vam predstavljamo, uistinu nešto posebno te očekujemo da će uskoro mnogima postati omiljena spisateljica

Žanr u kojem Lucinda vlada naziva se obiteljskom sagom, a mi bismo tome dodali i epitet ‘epski’. Jer, ovo je uistinu epska obiteljska priča.’Sedam sestara’ je, kako i naslov kaže, priča o sestrama. Svaka će knjiga govoriti o jednoj od njih, a ovdje započinjemo priču s najstarijom, Majom. Maja se trenutačno nalazi u Londonu u posjetu prijateljici te saznaje da joj je otac naglo preminuo. Odmah se zaputi kući, na imanje na Ženevskom jezeru koje nazivaju Atlantidom. Atlantida je teško dostupna te izgleda poput dvorca. Uskoro će se ondje okupiti sve sestre, no pokopa neće biti jer je već održan bez njihove prisutnosti.

Tim neobičnim činom upoznajemo karakter njihova zajedničkog udomitelja, Pa Salta. Da, sestre o kojima se priča zapravo su udomljene na raznim krajevima svijeta te dovedene u Atlantidu kako bi se bogati Pa Salt skrbio o njima. Ondje su provele prekrasnu mladost živeći u zajednici punoj ljubavi i poštovanja. Pa Salt je figura koja je, dakle, u pozadini priče, ali istovremeno je njegova prisutnost iznimno snažna jer shvaćamo da je bio brižan čovjek kojeg sestre jako vole i poštuju – iako ne znaju puno, gotovo ništa o njemu.

Pa Salt svakoj je od njih ostavio neki trag kojim će doći do istine o svojem podrijetlu ako ga žele saznati. Maja, čija je ovo priča, dobije uputu da njezina prava obitelj potječe iz Brazila. Iako je ona jedina sestra koja je odlučila ostati u Atlantidi i ondje se baviti prevođenjem u miru vlastita doma, ipak se odlučuje na avanturu te kupuje kartu za Rio de Janeiro. Ondje će krenuti istraživati svoju prošlost uz pomoć brazilskog pisca i povjesničara čija je djela prevodila.
Opisali smo jedan dio priče, ali kako prava obiteljska saga gotovo uvijek ima dualnu radnju, prava se poslastica nalazi u pismima koja Maja dobije, a koja će joj ispričati što se događalo dvadesetih godina prošloga stoljeća u njezinoj aristokratskoj obitelji. Bilo je to zlatno doba, ali i uz sav glamur i bogatstvo, obiteljske tajne znaju biti bolne i neočekivane.

Knjiga posjeduje jednu vanvremensku auru koja joj daje patinu čarolije i nečeg pomalo nestvarnog. Imena sestara su, primjerice, izravno preuzeta iz istoimenog sazviježđa – Plejada, koje nose i naziv Sedam sestara. Sestara u knjizi ima šest te je to još jedan misterij koji čitatelja tjera da se zadubi u priču i pokuša odgonetnuti njezine skrivenosti. Osim povijesti Majine obitelji, tu je i tajna Pa Saltova života te nepoznati razlog zašto je posvojio šest djevojčica te kako ih je izabrao. Jer, jasno je da u ovoj knjizi ništa nije slučajno. A nije slučajno niti to da je serijal ‘Sedam sestara’, čija je ovo prva knjiga, tijekom godina postao jedan od najčitanijih u svijetu. Svaka se nova knjiga čeka s nestrpljenjem, a sada i naši čitatelji imaju prilike zaroniti u svijet mašte autorice koja uistinu zna ispričati dobru priču.
Tisak Media, 129 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Priče za laku noć za mlade buntovnice 2

Novi bestseleri u knjižarama!

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići