Skincare favoriti by Anastazija Makjanić

Za zimske dane

Kada moram birati između skincarea i make upa, za mene prednost definitivno uvijek ima skincare. Pogotovo otkako sam rodila jer se puno manje šminkam zbog nedostatka vremena. Zato su mi jutarnja i večernja rutina u njezi kože obavezne. Jutro započinjem umivanjem u hladnoj vodi, a gel koji koristim je Kiehl’s Calendula koji dubinski čisti kožu bez isušivanja i pilinga. Ujutro je vrlo važno dobro očistiti kožu lica jer time uklanjamo nečistoće koje su se tijekom noći nakupile na njoj. A svakodnevnim čišćenjem osiguravamo da koža ostane mladolika te da se manje masti. Jedna od alternativa Kiehl’sovu gelu je i Neutrogena Clear & Soothe pjena za čišćenje lica.

Calendula, Kiehl’s, 36,00 € (271,24 kn)

Neutrogena Clear & Soothem, dm 10,45 € (78,74 kn)

Nakon toga obavezno koristim i tonik kojim nježno uklanjam ostatke nečistoća na površini lica bez skidanja prirodnih ulja, što ujedno pomaže i zagladiti teksturu kože te je priprema za serum i kremu. Moj favorit je Kiehl’s Ultra Facial Toner koji odgovara svakom tipu kože. A dobru zamjenu za njega možemo pronaći i u dm-u u obliku OLIVAL Professional Hidro tonika.

Ultra Facial Toner, Kiehl’s, 24,00 € (180,83 kn)

Olival Professional Hidro tonik, dm, 6,62 € (49,88 kn)

Nakon toga slijedi priprema kože za šminku. Serum koji se pokazao kao odličan odabir je Lancome Rénergie H.C.F Triple Serum za njegu lica. Odgovara svakom tipu kože, a njegova revolucionarna formula ujedinjuje hijaluronsku kiselinu, vitamin C, niacinamid i ferulinsku kiselinu za ljepši izgled kože lica. Izvrstan je i za osobe koje imaju problema s hiperpigmentacijom jer umanjuje intenzitet tamnih mrlja, ali i zaglađuje kožu na području vrata. Također, u Kiehl’su sam pronašla i super alternativu, a to je ULTRA PURE HIGH-POTENCY SERUM 1,5 % HYALURONIC ACID serum. Odličan je za osjetljivu, kao i za sve ostale tipove kože lica, a jedna od njegovih većih prednosti je i brzo upijanje. Pogotovo ako ste stalno u žurbi kao i ja. Njegova formula sadrži minimalan broj sastojaka, a vidljivo obnavlja kožu, pogotovo suhu.

Lancome Rénergie H.C.F Triple Serum, Douglas 151,99 € (1145,17 kn)

ULTRA PURE HIGH-POTENCY SERUM 1.5% HYALURONIC ACID, Kehl’s, 36 € (271,24 kn)

Nakon toga dolazimo do krema. Jako je bitna krema za lice kao i njega područja oko očiju, koje nikako ne smijemo zanemariti. Posljednjih 2 – 3 mjeseca koristim Lancome Rénergie kremu za njegu lica čija posebnost leži upravo u brzoj regeneraciji same kože. Prije nekoliko mjeseci bila sam u Parizu na predstavljanju istoimene kreme tako da sa sigurnošću mogu reći da vrijedi svakog eura. Međutim, odlična zamjena za nju je Skinlick Cloud Cream Light hidratantna gel-krema koja je izuzetno lagana i pogodna za sve tipove kože.

Lancome Rénergie, Douglas 112,29 €  (846,05 kn)

Skinclick Cloud Cream Light, dm, 14,90 € (112,26 kn)

Područje oko očiju treba posebno njegovati jer je koža na tom dijelu lica veoma tanka, a super krema za to je Clinique All about eyes rich koja smanjuje natečenost i sitne borice. Sve preporuke! Nikako ne smijemo zaboraviti usne, a tu svakako prednjači obični Melem.

Clinigue All about eyes rich, Douglas, 69,29 €(522,07kn)

Melem, dm, 3,70 € (27,88 kn)

Dnevna njega je gotova, ali i za večernju rutinu moramo posvetiti nešto vremena ako želimo imati lijepu i blistavu kožu. Ako koristim bilo kakav make up ili se vraćam iz večernjeg izlaska, obavezno skidam šminku prije spavanja, u koliko god sati da dođem doma. Ako koristite težak make up, moja preporuka za skidanje šminke je svakako Clinique Take the day off koji skida doslovno sve! Prvotno sam bila nepovjerljiva prema ovom tipu proizvoda, no moram vam priznati da sam se ugodno iznenadila jer je jako nježan za kožu, a stvarno je izvanredno čisti.

Clinique Take the day off, Douglas, 56,39 € (424,87 kn)

Poslije njega obavezno slijedi tonik te noćni serum i krema. Noćni serum Estée Lauder Night Advanced ujedno je i moj favorit jer je odličan za zaštitu kože lica te daje vidljive rezultate u oporavku kože. Preporučujem da ga obavezno stavite i na vrat. Nakon seruma obavezno dolazi krema za lice, a Kiehl’s Ultra Facial krema je već neko vrijeme moj favorit. Idealna je za sve tipove kože, brzo se upija, nema mirisa te je mogu koristiti i muškarci. Vjerujte mi, s ovom kremom ne možete pogriješiti.

Estée Lauder Night Advanced serum, Douglas,142,69 € (1075,01 kn)

Ultra Facial , Kiehl’s 36,00 € (271,24 kn)

Jednom do dva puta tjedno stavljam masku na lice, nekad je to obična sheet maska – primjerice, One.Two.Free! Hyaluronic Power Face Mask maska za njegu lica iz Douglasa, a nekad je volim pustiti da odstoji i malo duže. Jedna od omiljenih mi je i Originsova 10 Minute Hydrating Mask With Apricot & Swiss Glacier Water, maska za njegu lica koja predivno miriše i čini kožu mekanom. Kao šećer na kraju, moram spomenuti i Eye Patches od L’Adrije koji ugodno hlade i umiruju kožu ispod očiju, a što je najbolje od svega – biorazgradivi su!

 One.Two.Free! Hyaluronic Power Face Mask, Douglas, 5,96 € (44,91 kn)

10 Minute Hydrating Mask With Apricot & Swiss Glacier Water Mask Origins, Douglas, 35,39 €, (266,65 kn)

L’Adrie Eye Patches, dm, 29,90 € (225,28 kn)

 

Foto: Canva i press

 

 

Jesenski favoriti by Anastazija Makjanić

Beauty školica: Hidratantne kreme