Snažna nježnost eksfolijacije

Čista i blistava koža je prioritet

Proljeće je sezona kao stvorena za nove početke. A zašto novi počeci ne bi značili i novu kožu? Govorimo o eksfolijaciji, popularno znanoj kao piling, pomoću koje skidamo odumrle stanice kože i nakon koje naše lice i tijelo zablistaju potpuno novim sjajem. Postoje brojni načini eksfolijacije i pregršt proizvoda pomoću kojih je radimo, ali i savjeta, tehnika i mišljenja koji nas ponekad ostavljaju zbunjenima.

Često se govori o ovom dijelu beauty rutine i čini se da svatko ima svoj način koji je najbolji. Sljedbenice clean beautyja nerijetko preporučuju suho četkanje kože posebnim, mekanim četkama čija je svrha uklanjanje mrtve kože i poticanje cirkulacije. Istovremeno klasičarke ne odustaju od svojih mehaničkih pilinga koje moderne beauty influencerice kao da preziru. Sve se češće govori i o kemijskim pilinzima, kako onima u kozmetičkim salonima tako i kućnim tretmanima s drogerijskim proizvodima.

Pa kako onda znati kojim putem krenuti? Jednostavno. Ako imate osjetljivu kožu, četkanje će biti dobra opcija, ali i uzimati dosta vremena. Ipak, suho četkanje preporučuje se raditi na tijelu, a za lice se savjetuju izrazito mekane četkice koje se koriste kao dio rutine čišćenja umivalicama.

Ziaja, dm, 41,90 kn

Yves Rocher, 47 kn

Mehanički pilinzi, odnosno oni klasični pilinzi sa sitnim granulicama najbolji će posao napraviti na koži tijela. Ako koža vašeg lica nije tanka i sklona iritacijama, slobodno u rutinu jednom tjedno uvrstite mehanički piling. Valja napomenuti da proizvode namijenjene tijelu nije dobro koristiti na licu, a oni za lice često nisu dovoljno učinkoviti na tijelu.

Kiehl’s, 240 kn

L’Occitane, 176,60 kn

Jaki kemijski pilinzi ipak zahtijevaju oprez i određeno znanje. No, proizvodi dostupni u trgovinama poprilično su jednostavni za rukovanje i ponekad čak nježniji prema koži od mehaničkih. Glikolna, laktična i salicilna kiselina, AHA, BHA, pa čak i vitamin C nazivi su koji će vam odati kako je proizvod eksfolijant. Kao ni s mehaničkim pilinzima i četkanjem, niti s njima ne valja pretjerivati. Dovoljno će biti da ih uvrstite u rotaciju do dva puta tjedno i koža će vam biti zahvalna.

La Roche Posay, Farmacia, 207 kn

Dermalogica, Dermacare, 175 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Matchy matchy – proljeće u znaku neodoljivih setova

Moćni saveznici za proljetni detox

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići