Tie dye u osvježenim izdanjima

Eklektika na stylish način

Tie dye tehnika je ručnog bojenja tkanina kada se odjevni komad skuplja u manje dijelove, potom veže špagom ili gumicom te umače u boju. A od tog postupka i potječe sam naziv tehnike, što je skraćenica izraza tied dyeing. Samo podrijetlo ove tehnike veže se uz južnu Aziju gdje se, tvrdi se, prakticira već više od 4000 godina. No, za masovnu popularizaciju zaslužan je hipi pokret šezdesetih godina kad su brojni pripadnici ove subkulture samostalno, kao jedan oblik protesta, bojili odjeću na ovaj način. Potom su došle sedamdesete u kojima tie dye postaje dio mainstreama i pop kulture tinejdžera.

Devedesete i rane dvijetisućite također su prošle u znaku tie dye šarenila, međutim, naredno desetljeće stavilo ga je izvan fokusa traženih „uzoraka“. Sve se mijenja ponovnom popularizacijom Y2K mode kad su, prvo kod mlađih generacija, komadi u kombinacijama ludih boja opet okupirali casual kombinacije. Tako smo već prije dvije godine ponovo mogli uživati u maštovitosti koju tie dye daje svakodnevnim outfitima.

Zara, 35,95 € (270,87 kn)

Scotch&Soda, Europa 92, 159,95 € (1205,14 kn)

Ova tehnika poznata je po vedrim bojama, često i neonskim tonovima, no zbog toga je bila rezervirana isključivo za obožavatelje eklektičnih stilova te one koji se svojim outfitima vole posebno isticati. Stoga su se u ponudi brendova pojavile i odmjerenije varijante koje ćete s lakoćom uklapati i u klasične, čak i chic outfite.

Pull&Bear, 25,99 € (195,82 kn)

Mango, 99,99 € (753,37 kn)

Tako novi tie dye komadi dolaze u romantičnim pastelnim tonovima koji su kao stvoreni za ženstvene proljetne i ljetne outfite u kojima ćete ih spajati s lepršavim haljinama i suknjama. No, u isto vrijeme možete pronaći i zemljane nijanse u ombre efektu koje će svoje mjesto pronaći u kombinacijama preko kojih ćete prebaciti omiljeni bež baloner. Iako je ovaj uzorak najučestaliji na T-shirtima i trenirkama, jednako efektan je i na košuljama, haljinama te topovima od tila koji kombiniraju odvažnost uzorka i prozirnost materijala osiguravajući totalno primjetan look.

Bershka, 12,99 € (97,87 kn)

Aldo, 99 € (745,92 kn)

Foto: Mango i press

INSPIRIRAJTE SE

Najpoželjnije tenisice sezone

Proljetno čišćenje ormara

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići