“Važno je fokusirati se na cilj ispred sebe, a ego ostaviti iza sebe“

Dizajnerica Ana Maria Ricov dio je Fashion.hr tima te se njene kreacije, koje možemo vidjeti na revijama, odsada mogu kupiti u Fahion.hr pop-up storeu koji je do 26. travnja otvoren u City Centeru one West, a od 28. travnja do 27. svibnja dolazi u City Center one East.

Kako je započela karijeru, što je nadahnjuje, što je prema njenom mišljenju must have sezone te još mnogo toga pročitajte u našem razgovoru.

Kako je započela vaša modna priča?
Još od osnovne škole sam znala što želim. Malim koracima bez forsiranja, ali s fokusom na isti cilj želja mi se i ostvarila.

Što vas najviše nadahnjuje?
Inspiraciju pronalazim doslovno u svemu što me okružuje, ovisno naravno o trenutnom raspoloženju i interesima. Posljednjih nekoliko sezona nadahnuće pronalazim u japanskoj filozofiji poimanja estetike, poput wabi-sabi, shibui, iki… Sljedeća inspiracija će biti ensō.

Što je za vas moda?
Igra.

Dizajnerica Ana Marija Ricov

Koje vam se razdoblje iz povijesti mode najviše sviđa i zašto?
Nemam omiljeno modno razdoblje, ali imam omiljene modne trenutke iz pojedinih razdoblja. Pa bih tako istaknula doba Charlestona gdje obožavam tu jednostavnu siluetu i ravne linije upotpunjene bogatim dezenima te akcent koji je stavljen na kratku kosu koja otkriva vrat i leđa. Nadalje, izdvojila bih šezdesete u kojima me oduševljavaju mini balon haljine psihodeličnih uzoraka. Također volim bezbrižan hipi izgled dugih prozračnih ženstvenih haljina s cvijećem u kosi.

Što nikada ne biste odjenuli?
Ne volim izgovoriti “nikada” jer se život uvijek našali i posloži da taj “nikada” ispadne “nekada”. Trenutno u ovoj fazi života ne bih obukla pripijenu puder haljinu od lycre.

Čega ima najviše u vašem ormaru?
Crne robe!

Kako biste opisali svoj stil i što je po vašem mišljenju dobar stil?
Smatram da ne postoji formula ili metoda za dobar stil. Kada ljudi pozitivno zrače i kada se osjećaju ugodno u vlastitoj koži automatski imaju dobar stil, neovisno o krpici koju su stavili na sebe. Osobno preferiram ležerne i funkcionalne komade koji me ne opterećuju.

Koga od kolega najviše cijenite?
Cijenim sve svoje kolege. S obzirom na uvjete u kojima radimo, svi mi smo pomalo mađioničari. A što se tiče estetike, najviše preferiram Branku Donassy, Loredanin Charlie design, Marinu Design, A’marie te Klisab.

Koji je po vašem mišljenju must have sezone?
Haljina s asimetričnim volanom.

Koje tkanine preferirate?
Tkanine odabirem ovisno o inspiraciji, najčešće su to viskoza i pamuk, međutim koristim i poliesterske mješavine s prirodnim vlaknima koje su s današnjom tehnologijom proizvodnje izuzetno kvalitetne i takve tkanine dišu što je vrlo dobro vidljivo kod tkanina za sportsku odjeću.

Kako će izgledati vaša nova kolekcija?
Trenutno sam još uvijek zaokupljena aktualnom proljetno/ljetnom kolekcijom pod nazivom IKI. Ona je u formi jednostavna, sofisticirana, spontana i originalna. Iki je prepoznatljiv smjer japanske estetike te sugerira stil koji je atraktivan, izravan i odmjeren. Kolekcija je koloristična, kontrastna te razigrana.

Tko je vaš modni uzor?
Zanimljiva mi je estetika koju ima Kenzo, Proenza Schouler, Phillip Lim, Celine, Marni…

Tko je po vašem mišljenju osoba s najviše stila?
Tilda Swinton.

Gdje se vidite u budućnosti?
Slično kao i sada. U većem ateljeu s više pasa.

Što biste poručili mladim dizajnerima?
Red, rad, disciplina. Važno je fokusirati se na cilj ispred sebe, a ego ostaviti iza sebe.

Foto: Fashion.hr press

INSPIRIRAJTE SE

Top 10 iz dizajnerskog pop-up storea

Buntovnička strana nove kolekcije

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići