Vrijeme darivanja kuca nam na vrata, opskrbite se dobrim knjigama

Branko Matijašević donosi četiri prijedloga za svačiji ukus

Ako ste skloni planiranju, tada već uvelike u glavi ili na papiru vrtite opcije poklona koje ćete darovati svojim najmilijima. U slučaju da sve radite u zadnji čas, preporučujemo da spremite ovaj članak te ga koristite kad vam zatreba. Vrijeme darivanja je pred nama, a s njim i (slatke) muke odabira što kome pokloniti. Poznato je da su knjige jedan od najboljih i najtrajnijih poklona, pa smo odabrali ponešto za svakoga…

Za romantičare

Božić u Cockleberry Bayu – Nicola May

Upoznajte stare i nove likove iz Cockleberry Baya koji će vam donijeti dašak blagdanske atmosfere i božićnog duha.

Kako su njezin kafić i dućan sada u sigurnim rukama, Rosa Smith može se posvetiti „Nedovu daru“, dobrotvornoj zakladi koju je osnovala u spomen na svog pradjeda, čije joj je nasljedstvo promijenilo život. S druge strane, u hotelu Ship, Lucas je na mukama zbog svoje prijetvorne djevojke i slučaja trovanja tajanstvene hotelske inspektorice.

Hoće li hotel ipak na kraju dobiti toliko željene tri zvjezdice? Je li Mary napokon uspjela pronaći ljubav svoga života? Uspijeva li se Titch, koja je u visokom stadiju trudnoće, nositi s novim poslovnim izazovima što ih donosi mali dućan na uglu? I hoće li Rosa, koja sada i sama ima maleno dijete, uspjeti na vrijeme organizirati dobrotvorni božićni koncert u Cockleberry Bayu? Hoću knjigu, 149,90 kn (19,90 €)

Za superozbiljne

Djevojačke uspomene – Annie Ernaux

Nobelova nagrada za književnost 2022. godine.

U Djevojačkim uspomenama Annie Ernaux vraća se u ljeto 1958. godine i svoju prvu noć s muškarcem kad je kao osamnaestogodišnja djevojka radila u ljetnoj koloniji. Željeno seksualno iskustvo pretvorilo se u traumu koja se duboko upisala u njezino tijelo i stvorila ranu što će gotovo šezdeset godina poslije biti okidač za pisanje.

Annie Ernaux ponire u vlastita sjećanja, služi se fotografijama i pismima kako bi oživjela djevojku koja je bila, njezinu ranjivost i snagu, i zabilježila ključne trenutke njezina sazrijevanja. Djevojačke uspomene intimno i bespoštedno progovaraju o osobnim izborima, a da pritom ne ispuštaju osvijetliti jednu epohu i društvo koje je ženama umjesto žudnje nametnulo sram, umjesto slobode pokoravanje. Hoću knjigu, 99 kn (13,14 €)

Za tinejdžere

Iz krvi i pepela – Jennifer Armentrout

Hit fantasy roman za mlade.

Od rođenja odabrana da uvede svijet u novo doba, Poppy nikad nije bila gospodarica vlastitog života. Svakodnevica Djevice je samotna. Nitko je ne smije dodirnuti, nitko pogledati ni popričati s njom. Svaki joj je užitak zabranjen. Čekajući dan Uzvišenja, radije vrijeme provodi sa stražarima, boreći se protiv zla koje joj je oduzelo obitelj, nego pripremajući se za to da je bogovi proglase dostojnom.

Dok sudbina cijele kraljevine počiva na njezinim ramenima, Poppy ni sama nije sigurna želi li uopće unaprijed joj namijenjenu budućnost. A kada u njen život uđe Hawke, stražar koji bi je trebao štititi do Uzvišenja, sudbina i dužnost ispreplest će se sa žudnjom i čežnjama. Hoću knjigu, 149,90 kn (19,90 €)

Za hitoljupce

Lekcije iz kemije – Bonnie Garmus

Jedan od najvećih globalnih bestselera godine.

Elizabeth Zott nije ni blizu tome da bude prosječna žena. Vrijeme je ranih 1960-ih i njezin isključivo muški tim na Istraživačkom institutu Hastings ima ne baš znanstven pristup pitanju jednakosti. Svi osim jednoga: Calvina Evansa, usamljenog i genijalnog znanstvenika, koji se ludo zaljubi u našu junakinju.

Nažalost, život je nepredvidiv te se nekoliko godina poslije Elizabeth nađe u ulozi samohrane majke i slučajne zvijezde američkog najpopularnijeg kulinarskog showa „Večera u šest“. Njezin nekonvencionalan pristup kuhanju pokazuje se kao revolucionaran. No, iako broj njezinih obožavatelja raste, ima i onih koji bi je rado uklonili sa scene. Jer, kako će se pokazati, Elizabeth Zott ne uči žene samo kuhanju – ona ih poziva da promijene status quo. Hoću knjigu, 149 kn (19,78 €)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Preppy komadi za nepogrešiv zimski look

Naramak knjiga za hladne večeri

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići