Naramak knjiga za hladne večeri

Prijedlozi Branka Matijaševića koji će vas grijati ove zime

Vjerujemo da je svima jasno kako je zima ipak stigla. Kape i šalovi postaju standardna oprema, a većina nas, nakon obavljenih svakodnevnih obaveza, hita kući, u toplo. Kako se i mrak spušta ranije, večeri koje možemo posvetiti čitanju postaju dulje. Mnogo je novih naslova objavljeno, a mi vam izdvajamo nekoliko vrlo zanimljivih.

Madame Curie i snaga jednog sna – Susanna Leonard

Još kao dijete Marie je maštala o tome da će jednoga dana pobjeći iz Poljske, koja je u to vrijeme bila pod ruskom okupacijom. Dvadeset godina poslije njezin se san ostvario. Ostavivši teško djetinjstvo iza sebe, sjela je u vlak za Pariz i upisala studij na Sorboni.

Njezine muke time nisu završile, jer za žene u to vrijeme nije bilo mjesta u svijetu znanosti. No unatoč svim poteškoćama, Marie zna što želi. Posvetit će se istraživanju i živjeti novi život. Tada upoznaje šarmantnog fizičara Pierrea Curieja, svoju veliku ljubav i srodnu dušu. I uz njegovu pomoć i podršku postiže neslućene uspjehe. Hoću knjigu, 127,30 kn (16,90 €)

Mali princ – Antoine de Saint-Exupery

Novo izdanje s originalnim akvarelima autora. Mali princ nezaobilazan je dio odrastanja generacija djece. Roman napisan 1943. inspiriran je autorovom avionskom nesrećom nad Saharom. Priča je to o odrasloj osobi koja pronalazi dijete u sebi.

Prepričavajući susrete malog princa s odraslim osobama, koje su svedene samo na poslove kojima se bave, autor nevjerojatnom lakoćom otkriva ljudske predrasude, ograničenja i stavove prikazujući ih ponekad smiješnima, a često tužnima. Kontrast odraslima je mali princ, maštovit, otvorena uma i spreman istraživati svijet oko sebe. Hoću knjigu, 149 kn (19,78 €)

Digitalni minimalizam – Cal Newport

Uhvatite li sebe kako beskonačno dugo visite po društvenim mrežama i portalima dok vrijeme prolazi, a vaša uznemirenost raste? Osjećate li se iscrpljeno nakon dugih online razgovora i komentara? Brinete li se o objavama na društvenim mrežama više negoli o stvarnome životu? Većina nas zna da nas prečesto korištenje digitalnih alata košta i produktivnosti i mira, ali potpuno ih se odreći nije realno.

Cal Newport u ovome svjetskom bestseleru nudi strategiju i konkretan plan za promišljenu, svjesnu upotrebu tehnologije. Naučit ćete kako od tehnologije iskoristiti ono najbolje da bi ona služila vašim životnim ciljevima. Otkrit ćete kako istinski uživati u ugodnome društvu, dobroj knjizi i opuštanju bez straha da ćete nešto propustiti. Hoću knjigu, 168 kn (22,30 €)

Tajne Salema – Stephen King

Tajnama Salema, kao drugim izdanim romanom, Stephen King utvrdio je svoj položaj vrhunskog majstora američkog horora, kadrog preobraziti polazišta žanra u nešto sasvim novo, ali i strašnije jer se odvija na poznatom, idiličnome mjestu.

Objavljene sada već davne 1975. godine, Tajne Salema zaintrigirale su i prestravile milijune čitatelja pričom o neizrecivom zlu u fiktivnom američkom gradiću. Gotovo pola stoljeća poslije, kultni triler i dalje uspješno utjeruje strah u kosti, odsad i u novom izdanju upotpunjenom promijenjenim prizorima te dvjema kratkim pričama. Hoću knjigu, 179 kn (23,76 €)

Zima u nama – Katherine May

U svojoj dojmljivoj osobnoj ispovijesti, prožetoj pričama iz književnosti, mitologije i svijeta prirode, britanska spisateljica Katherine May poziva nas da promijenimo način kako se odnosimo prema teškim razdobljima u svome životu, dijeleći s nama smjernice za preobrazbu takvih životnih razdoblja, onih zima u nama što prethode pojavi novoga godišnjeg doba, novog života.

Knjiga Zima u nama dirljiva je i utješna meditacija o razdobljima života provedenima u mirovanju, trenucima kad se povlačimo iz svijeta da se oporavimo od životnih udaraca. Hoću knjigu, 134,87 kn (17,90 €)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Iskoristite Black Friday popuste

Odbrojavamo do blagdana

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići