Pavlova za Uskrs

Prefini kolač za nadolazeći blagdan dolazi nam s bloga Domaćica, a pripremila nam ga je Sanja Mijac

Poznata slastica Pavlova ovog Uskrsa dobiva novo ruho, recept je svima poznat i on se ne mijenja pa se oblicima i inače možete igrati, a ako se ne usudite oblikovati ova mala nježna gnijezda, napravite je u obliku klasične torte.

Sam postupak nije težak i ukoliko slijedite recept ne bi smjelo biti problema, a dobit ćete efektnu slasticu koja će mamiti osmijehe na lice ukućana za nadolazeće blagdane.

Danas sam kombinirala kremu od sira s kokosom, no vi se možete poigrati kombinacijama pa dodati voće ili kakve pekmeze, kekse – mašti na volju. Neka vam bude u slast!

Svježa jaja, S-BUDGET, 13,49 kn; šlag, Dolcela, 5,49 kn; šećer, Premijer, 1 kg, 5,99 kn; Gussnel, Dolcela, 8,49 kn; svježi krem sir, President, 14,99 kn; aroma vanilije, 8,99 kn; šećer u prahu, Franck, 4,79 kn; alkoholni ocat, Kisko, 7,49 kn; sve INTERSPAR

Kokos, 15,90 kn; vrećice za ukrašavanje, 14,90 kn, sve dm

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 130 °C. Na lim za pečenje stavite masni papir.
  2. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postupno dodajte šećer cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna (otprilike 4 – 5 minuta).
  3. Na kraju u smjesu dodajte kukuruzni škrob i ocat, kratko izmiksajte ili izmiješajte špatulom.
  4. Na masni papir uz pomoć vrećica za ukrašavanje i nastavkom po želji iscrtajte krugove/gnijezda čineći krug kao na slici. Ponovite ih na dva kata kako vam Pavlova ne bi bila pretanka. Ukoliko vam ostane kreme, istisnite puslice kojima kasnije možete ukrasiti ovu ili neku drugu tortu.
  5. Stavite koru u pećnicu na sat i pol i ne otvarajte vrata tijekom pečenja. Tek nakon sat i pol ugasite pećnicu, odškrinite vrata i koru ostavite unutra da se skroz ohladi.

Priprema kreme i ukrašavanje:

  1. Sve sastojke za kremu stavite u posudu i miksajte dok se sve ne spoji. Miksajte otprilike 30 sekundi, tek toliko da postane čvrsta i spremna za oblikovanje.
  2. U svako gnijezdo uz pomoć vrećice za ukrašavanje i željenog nastavka nanesite kremu pa po njoj pospite kokos.
  3. Ukoliko želite, ukrašavanjem se možete igrati, dodati čokoladna jaja, svježe voće ili voće iz kompota poput bresaka koje će na torti podsjećati na jaja, dodati kekse s oblicima i slično.

 

Foto: Sanja Mijac

INSPIRIRAJTE SE

Rižoto s mladim lukom

Olujna sestra – uzbudljiv obiteljski roman