Sezona je lješnjaka pa slavimo jesen njenim plodovima, ali ovog puta u obliku torte koja je okusom poput poznate Ferrero Rocher kuglice. Sočan i mekan biskvit te krema od prženih lješnjaka savršen su spoj za bilo koje slavlje ili jednostavno vikend desert za cijelu obitelj.
Torta je rađena u manjem kalupu od 20 centimetara, no vi možete udvostručiti sastojke i peći je u nešto većem kalupu od 24 – 25 centimetara. U slast!
Jaja S-BUDGET 10 kom, 12,99 kn; šećer Premijer, 5,99 kn; vanilin šećer Dolcela, 1,19 kn; ulje S-BUDGET, 7,99 kn; mlijeko Meggle, 7,19 kn; glatko brašno S-BUDGET, 5,99 kn; kakao Dolcela, 10,49 kn; prašak za pecivo Dolcela, 1,19 kn; mascarpone DESPAR 250 g, 15,99 kn; Linolada Gold, 21,99 kn, sve SPAR
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
2. Pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo, izmiksajte da se sastojci sjedine.
3. Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20 – 25 minuta.
4. Topao biskvit prelijte preljevom koji ste pripremili tako da ste zakuhali mlijeko s malo šećera.
5. Pustite biskvit da se malo ohladi.
6. Sve sastojke za kremu izmiksajte pa premažite tortu. Ostavite ju da se ohladi.
7. Ukrasite po želji.
8. Tortu prije posluživanja kratko ostavite na sobnoj temperaturi.
Foto: Sanja Mijac