Slani muffini

Najnoviji recept Sanje Mijac s bloga Domaćica donosi nam slasni međuobrok

Topli ožujak nam je već stigao, a pred nama je i prvi dan proljeća koji nas tjera da više boravimo u prirodi i na svježem zraku pa imate li svoje malo dvorište, balkon ili terasu iznesite hranu van, udahnite svježi zrak i uživajte u zrakama sunca. Dobar tek!

Glatko brašno S-BUDGET 1 kg, 4,49 kn; prašak za pecivo Dolcela, 1,19 kn; tekući jogurt Vital 1 l, 7,99 kn; ulje S-BUDGET 1 l, 7,99 kn; delikates šunka PIK 150 g, 19,99 kn; sir cheddar 200 g, 16,99 kn; masline 200 ml, 7,29 kn, sve SPAR

Sastojci za 12 muffina:

300 g glatkog brašna
2 pune žličice praška za pecivo
300 ml tekućeg jogurta
100 ml ulja
2 jaja
100 g delikates šunke ili slanine, pilećih prsa ili slično
100 g naribanog sira po želji
100 g maslina
sol i papar
svježe začinsko bilje ili suhi začini poput origana

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 200 °C.
2. Šunku, masline i svježe začinsko bilje nasjeckajte. U jednoj posudi pomiješajte sve sastojke. Ovdje možete koristiti vlasac, bosiljak, svježi ili sušeni origano. Sir dodajte u smjesu i sve dobro promiješajte.
3. Imate li silikonske kalupe za muffine, iskoristite ih. Košarice napunite do vrha pa ih stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 20 – 25 minuta.
4. Po muffinima možete dodatno naribati sir prije pečenja.
5. Ako ćete muffine peći u običnom kalupu, tada ga prije upotrebe namastite maslacem i pospite s malo brašna kako biste kasnije lakše izvadili svoje muffine. Nije preporuka da se peku u košaricama.

Foto: Sanja Mijac

INSPIRIRAJTE SE

Crvene američke palačinke

Rižoto milanese