ČOKOLADNI BANANA BREAD

Bruna Vučak uvodi nas u svoj @yumyumparadise najdražim kolačem

Kad bih trebala birati jedan kolač za do kraja života, mislim da bi to bio upravo banana bread. Priprema je super jednostavna, sastojke sasvim sigurno već imate kod kuće, a i odličan je način za iskoristiti one dvije prezrele banane koje nitko ne želi pojesti jer su za ovaj kolač potrebne upravo takve! Postoje brojne varijacije na temu, a ja vam danas donosim svoj omiljeni način pripreme, s čokoladom i orašidima.

Priprema:

  1. Pomiješajte suhe sastojke (brašno, kakao, prašak za pecivo, sol i cimet).
  2. Banane zgnječite vilicom i sjedinite s ostalim mokrim sastojcima (jaja, vanilija, ulje, mlijeko, med).
  3. Suhe sastojke dodajte mokrima i laganim pokretima pjenjačom sjedinite pa umiješajte polovicu nasjeckane čokolade.
  4. Smjesu prebacite u kalup za kruh, pospite ostatkom čokolade, listićima badema i lješnjacima.
  5. Pecite na 180 °C 45 – 50 minuta. Napravite test čačkalicom, mora izaći suha kad je kolač pečen.
  6. Pustite da se ohladi prije rezanja.

Prašak za pecivo Dolcela, 1,33 kn; svježe mlijeko Dukat, 1 l, 7,49 kn; suncokretovo ulje S-BUDGET, 1 l, 7,49 kn; listići badema SPAR, 12,99 kn; banane, 2 komada, 4 kn; aroma vanilije Dr. Oetker, 9,99 kn; čokolada za kuhanje S-BUDGET, 13,99 kn; jaja S-BUDGET, 6 komada, 7,99 kn, sve SPAR

Foto: Bruna Vučak

INSPIRIRAJTE SE

Stvoreni za cool kombinacije i maštovitu modnu igru

Beauty školica: glikolna kiselina