KRAFNE IZ PEĆNICE

Omiljeni doručak bez grižnje savjesti prema receptu Brune Vučak

U ovo doba godine već se tradicionalno jedu krafne, a ja sam ih odlučila napraviti u malo zdravijoj verziji, odnosno bez prženja i takve su mi najdraže, moram priznati! Priprema je jednostavna i brza, a krafne su savršeno mekane, mirisne, sočne i ukusne, može li bolje od toga?

Priprema:

1. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, 40 g šećera, vanilin šećer, sol i koricu limuna.

2. U drugoj posudi miksajte jaja s 45 g šećera pa dodajte otopljeni maslac i jogurt.

3. Sjedinite mokre i suhe sastojke.

4. Napunite kalup za krafne i pecite 15 minuta na 180 °C.

5. Pustite da se malo ohladi prije vađenja iz kalupa pa po želji uvaljajte krafne u šećer i cimet.

Tekući jogurt SPAR Vital, 1 kg, 10,99 kn; jaja S-BUDGET, 6 komada, 7,99 kn; maslac S-BUDGET, 250 g, 17,99 kn; vanilin šećer S-BUDGET, 10 g, 1,99 kn; prašak za pecivo S-BUDGET, 10 g, 1,99 kn; šećer S-BUDGET, 1 kg, 6,49 kn; brašno S-BUDGET, 1 kg, 5,99 kn, sve SPAR

Foto: Bruna Vučak

INSPIRIRAJTE SE

Knjige koje nas nadahnjuju za pozitivne promjene

ČOKOLADNI BANANA BREAD