Akcijski krimići koji će oduševiti muškarce

Pregledavajući naše prethodne objave o knjigama, primijetili smo da je većina preporuka više prilagođena ukusu ljepšeg spola. Bilo je tu ljubića, erotskih romana, saga, pa i krimića, ali više onih psihološke varijante

Ne ulazimo u moguće razlike među spolovima, ali razlike u književnom ukusu svakako postoje.

Kada ste u izdavaštvu dovoljno dugo (poput autora ovog teksta), to postane vrlo jasno i neosporivo. U ovim smo preporukama odlučili istaknuti neke akcijske i špijunske naslove koji će razveseliti muškarce, ali će se i ženama itekako svidjeti. Prvi će se moći poistovjetiti s glavnim likovima koji ne poštuju pravila, dok će dame moći osjetiti adrenalinske nalete junaka koji ne poznaju strah. Pa krenimo!

Posjetitelj – Lee Child

Kad napišemo Lee Child, zapravo mislimo na njegova junaka Jacka Reachera. Jack je usamljenik i lutalica po prirodi, čovjek čvrstih moralnih uvjerenja koji ne ovisi ni o kome. To ga čini pravednikom sposobnim riješiti najveće prijetnje, ali i trnom u oku onima koji sve vole raditi po zadanom obrascu. Njegova fizička sprema moćno je oružje, a samostalnost u razmišljanju tome pridružuje visoku razinu ubojitosti.

Ovo je Childeov četvrti roman, ali na red za prijevod stigao je tek sada. Obožavatelji će se razveseliti Reacherovim mladim danima, a novi čitatelji dobit će priliku iskusiti magiju koja ovaj serijal obavija već više od dvadeset godina.
Hoću knjigu, 39,90 kn

Dan sjećanja – Vince Flynn

Nakon Reachera, Mitch Rapp drugi je najpopularniji akcijski junak u knjigama. Mitch s Jackom dijeli nepokolebljivost u pristupu kriminalu, ali ipak djeluje unutar sustava kao agent CIA-e. No to ne znači da je ukroćeni birokrat – njegove metode su brutalne i efikasne, a nadređeni ih odobravaju samo zbog njihove velike uspješnosti. Mitch je spreman na suradnju, ali uz uvjet da je sve po njegovim pravilima.

Okosnica knjige, kao i većine Flynnovih romana, jest borba protiv terorističkih prijetnji SAD-u i svijetu. Autor je majstor napetih radnji te u nekoliko poglavlja skače preko kontinenata u potrazi za sumnjivcima koji ne spremaju ništa dobroga.
Hoću knjigu, 79,90 kn

Izgubljeni Caravaggio – Daniel Silva

Silva je također autor brojnih bestselera, a protagonist koji nosi većinu romana je Gabriel Allon, agent  tajne židovske organizacije vrstan u poznavanju jezika i umjetničkih djela. U davnoj je orkestriranoj nesreći izgubio sina, a supruga mu je nakon toga završila u psihijatrijskoj klinici zbog trauma. To je utjecalo na njegov karakter te od njega stvorilo čovjeka koji nema što izgubiti.

Radnja je ovog romana naizgled jednostavna: Gabriel mora pronaći najvažniju nestalu sliku na svijetu. Junakova potraga odvest će ga u Marseille, Pariz i London, a tragovi što se nalaze na putu pokrenuti će lavinu sumnji u međunarodnu konspiracijsku mrežu. Napomena: knjiga još nije izašla, a bit će objavljena tijekom rujna.
Hoću knjigu, 99 kn

Digitalni ugljik – Richard Morgan

Na kraju nešto malo drukčije. Morgan je ovaj roman napisao davne 2002. godine te za njega dobio brojne nagrade. Riječ je o znanstveno-fantastičnom krimiću smještenom u doba relativno bliske budućnosti. Radnja romana u suštini je potraga za ubojicom, ali svijet je dovoljno drukčiji od našeg da se istraživanje komplicira na neočekivane načine. Ljudski život ima vrlo malu vrijednost jer se osobnosti spremaju u memorijske uređaje koji se, u slučaju fizičke smrti osobe, samo prenesu i uključe u neko drugo tijelo.

Morgan je osmislio junaka koji prati samo svoj unutarnji kompas ostavljajući iza sebe prilično velik nered. Ime mu je Takeshi Kovacs i bivši je pripadnik najopasnijih postrojbi, a time i osoba kojoj se ne želite zamjeriti. Mnogi to ne znaju pa učine upravo to. Posljedice su eksplozivne, smrtonosne i vrlo zabavne.
Hoću knjigu, 129 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Zabavan i šokantan triler

Književni hitovi koji će vam obogatiti ljeto

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići