Zabavan i šokantan triler

Nakon romantične ljubavi veza se često pretvori u nešto ozbiljnije, nešto što se naziva brakom. Mnogi od nas, kada razmišljaju o vjenčanju, maštaju i o bračnom putovanju kojeg će se uvijek rado sjećati

Najpopularnije su destinacije na koje se odlazi po komadić sreće Bali i Maldivi. To su mjesta koja su potpuno prilagođena uživanju, na najbolji način koristeći svoje geografske prednosti kao što su sunčano vrijeme, toplo more i zabava po izboru. No, katkada se prekrasan san pretvori u noćnu moru.

“Otkad zna za sebe, Jemma planira savršeni medeni mjesec: dvotjedni bijeg u odmaralište s pet zvjezdica na Maldivima, u luksuznu vilu s osobnim batlerom i potpunom privatnosti. Ono što je trebalo biti raj… pretvorilo se u noćnu moru. Jer muškarac za kojeg se Jemma udala prije tjedan dana iznenada je nestao s otoka bez ikakva traga, a njezin se savršeni novi život sada brzo urušava. Poslije svega što su prošli zajedno, kako se ovo može dogoditi? Ima li koga na otoku kome Jemma može vjerovati? I, što je najvažnije, gdje je njezin suprug?“
Knjiga je ispričana uzrujanim tonom junakinje Jemme koja već na prvoj stranici čitatelju priopći da ništa nije onako kako je zamislila. To ne iznenađuje s obzirom na to da je osoba s kojom je trebala proživjeti najsretnije trenutke života nestala bez traga. Kamo li je nestao kada s otoka na kojem su odsjeli može otići samo odabranim i reguliranim prijevozom? Je li se utopio? Možda je riječ o ubojstvu? Je li se predomislio pa dao petama vjetra? Nažalost, Jemma nema nikakvog pojma što se dogodilo jer je za suprugov nestanak doznala tek nakon što se probudila mamurna, ostavljajući iza sebe noć ludog provoda s mladim parom kojega su ondje upoznali.

Dakle, ne samo da joj je suprug nestao nego se ona ne sjeća što se događalo večer prije. Ponečeg se sjeti, ali sve je u vrlo gustoj magli. Je li možda ona odgovorna? To ne isključuje policija koja se pojavi ispitujući je kao da je za sve baš ona kriva. Radnja romana proteže se na samo nekoliko dana, a svakim je danom sve izglednije da se on neće pojaviti.
U svojim mislima Jemma se prisjeća početaka njihove veze te činjenice da njezina ljubav prema odabraniku baš i nije bila golema. Osjećajući krivnju zbog toga, cijelo se vrijeme grize izmučena mislima te pokušavajući shvatiti u čemu je pogriješila i koliko je sama pridonijela takvom razvoju događaja.

U naslovu smo spomenuli da je knjiga zabavna, ali ovo sve ne zvuči tako. No, riječ je o psihološkom trileru, a to je žanr u kojem se nikada ne zna tko je počinitelj zločina, pa čak ni je li se zločin dogodio. Budući da je naratorica naš jedini izvor podataka, ne možemo biti sigurni govori li nam istinu ili možda skriva nešto ključno za rasvjetljavanje slučaja.
Kako priča odmiče, njezina ljubav prema suprugu postaje sve upitnija pa uistinu ne možemo znati što se dogodilo. Autorica se igra našim emocijama jer zadire u podsvjesne misli koje nerijetko možemo pronaći i u sebi. Savjetujemo vam da se ne trudite previše pronaći krivca jer kraj donosi obrat koji je šokantan, ali, kada bolje razmislite o svemu što ste pročitali, i ne tako nemoguć.

Izdavač: Trend
Hoću knjigu, Tisak media, 99 kn
Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Književni hitovi koji će vam obogatiti ljeto

'Supruge' su chick lit bestseler godine

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići