Beauty školica: peptidi

Neizostavan anti-age sastojak u njezi kože

Peptidi su skupine aminokiselina sa sposobnošću stimuliranja proizvodnje kolagena koji je ključan za odgađanje neželjenih znakova starenja na koži i održavanje mladolikog izgleda. Iako koža s godinama mijenja svoju teksturu, gubi čvrstoću i elastičnost te počinje dobivati sitne bore, kvalitetna preparativna kozmetika s pravim aktivnim sastojcima može usporiti njezino starenje i pomoći u revitalizaciji najvećeg organa koji posjedujemo.

Svakodnevna beauty rutina nakon tridesete trebala bi uključivati proizvode koji su ciljano usmjereni na održavanje ujednačene strukture kože i održavanje njezinog glatkog i zategnutog izgleda. Hidratantne kreme i serumi koji sadrže peptide potiču kožu na stvaranje više kolagena, proteina koji je u mladim danim odgovoran za lijepu i otpornu kožu. Njegovim opadanjem koža lica s vremenom postaje sve tanja i osjetljivija te počinje pokazivati nedostatke. Nanošenjem proizvoda s peptidima oni se apsorbiraju u kožu i odmah šalju signal, odnosno poruku matičnim stanicama da trebaju proizvoditi više kolagena, elastina i hijaluronske kiseline što dovodi do smanjenje pojave bora i linija. Na taj način pružaju posve neinvazivan i učinkovit tretman za sve ljubiteljice zdravog i mladolikog izgleda lica. Dobra je vijest da su peptidi namijenjeni svim tipovima kože i lako ih je uklopiti u dnevnu njegu kože.

Dr. Brandt, Farmacia, 750 kn

Skintegra, dm, 159,90 kn

Osim što zaglađuju bore, pospješuju proces obnove oštećenog tkiva, a najbolje ih je koristiti u kombinaciji s drugim aktivnim sastojcima kad njihova snaga još više dolazi do izražaja. Zajedno s antioksidansima i hijaluronskom kiselinom omogućavaju dubinsku hidraciju i optimalnu njegu s fokusom na održavanje elastičnosti i čvrste strukture kože. S obzirom na to da eliksir mladosti još nije otkriven, vitamin C, retinol, antioksidansi i peptidi zasad su sasvim dobri partneri u njezi kože i održavanju mladolikosti. Naravno, uz redovito korištenje anti-age preparata važno je prakticirati zdrav stil života koji neće imati negativne posljedice na zdravlje i estetiku kože. Svakako bi trebalo izbjegavati prekomjerno izlaganje suncu i ultraljubičastim zrakama bez adekvatne zaštite.

Kiehl’s, 330 kn

Dermalogica, Dermacare, 459 kn

Estée Lauder, Müller, 550 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Beauty školica: Vitamin C

Beauty školica: retinol

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići