Beauty školica: peptidi

Neizostavan anti-age sastojak u njezi kože

Peptidi su skupine aminokiselina sa sposobnošću stimuliranja proizvodnje kolagena koji je ključan za odgađanje neželjenih znakova starenja na koži i održavanje mladolikog izgleda. Iako koža s godinama mijenja svoju teksturu, gubi čvrstoću i elastičnost te počinje dobivati sitne bore, kvalitetna preparativna kozmetika s pravim aktivnim sastojcima može usporiti njezino starenje i pomoći u revitalizaciji najvećeg organa koji posjedujemo.

Svakodnevna beauty rutina nakon tridesete trebala bi uključivati proizvode koji su ciljano usmjereni na održavanje ujednačene strukture kože i održavanje njezinog glatkog i zategnutog izgleda. Hidratantne kreme i serumi koji sadrže peptide potiču kožu na stvaranje više kolagena, proteina koji je u mladim danim odgovoran za lijepu i otpornu kožu. Njegovim opadanjem koža lica s vremenom postaje sve tanja i osjetljivija te počinje pokazivati nedostatke. Nanošenjem proizvoda s peptidima oni se apsorbiraju u kožu i odmah šalju signal, odnosno poruku matičnim stanicama da trebaju proizvoditi više kolagena, elastina i hijaluronske kiseline što dovodi do smanjenje pojave bora i linija. Na taj način pružaju posve neinvazivan i učinkovit tretman za sve ljubiteljice zdravog i mladolikog izgleda lica. Dobra je vijest da su peptidi namijenjeni svim tipovima kože i lako ih je uklopiti u dnevnu njegu kože.

Dr. Brandt, Farmacia, 750 kn

Skintegra, dm, 159,90 kn

Osim što zaglađuju bore, pospješuju proces obnove oštećenog tkiva, a najbolje ih je koristiti u kombinaciji s drugim aktivnim sastojcima kad njihova snaga još više dolazi do izražaja. Zajedno s antioksidansima i hijaluronskom kiselinom omogućavaju dubinsku hidraciju i optimalnu njegu s fokusom na održavanje elastičnosti i čvrste strukture kože. S obzirom na to da eliksir mladosti još nije otkriven, vitamin C, retinol, antioksidansi i peptidi zasad su sasvim dobri partneri u njezi kože i održavanju mladolikosti. Naravno, uz redovito korištenje anti-age preparata važno je prakticirati zdrav stil života koji neće imati negativne posljedice na zdravlje i estetiku kože. Svakako bi trebalo izbjegavati prekomjerno izlaganje suncu i ultraljubičastim zrakama bez adekvatne zaštite.

Kiehl’s, 330 kn

Dermalogica, Dermacare, 459 kn

Estée Lauder, Müller, 550 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Beauty školica: Vitamin C

Beauty školica: retinol