Bestseleri koji će obilježiti ovo ljeto

Branko Matijašević donosi prijedloge odličnih knjiga kojih ćemo se dugo sjećati

Jeste li već na moru ili ovo čitate iz ureda? Možda nećete ni otići nekamo na odmor, ali u svakom slučaju, uz knjigu je ljeto zanimljivije. Mogu li knjige pomoći da bude nezaboravno? Svakako! Izdvojili smo nekoliko novih bestselera koji će žariti i paliti ovoga ljeta.

Tajnovita uvala u Hrvatskoj – Julie Caplin

Jedva da je prošlo dva mjeseca od posljednjeg putovanja s Julie Caplin, onog u Tokio, a izdavač se već vraća s njezinim novim hitom. Ovoga puta odlazimo vrlo blizu – na našu divnu obalu.

Svi smo je mi tijekom života istraživali, neki detaljnije, a neki odlazeći na svoja omiljena mjesta iz godine u godinu. No kako Jadran vidi strana autorica? Zavirite u novu čaroliju spisateljice koja oduševljava svakim naslovom i zaplovite najljepšim morem na svijetu. Hoću knjigu, 99 kn

Obećana zemlja – Barack Obama

Da ne živimo u iznimno čudnim vremenima, napisali bismo da je bivši predsjednik SAD-a (Trumpa ne možemo računati kao uobičajenu pojavu) bio i ostao jedan od najomiljenijih političara novoga doba. On nije bio samo predsjednik nego i inspiracija ljudima koji su tražili vođu koji može i želi zamišljati bolji svijet – danas i u budućnosti.

Upravo je objavljena njegova knjiga Obećana zemlja, fascinantna, duboko osobna priča o stvaranju povijesti. Obama nam donosi priču o svojoj nevjerojatnoj odiseji, od mladića u potrazi za vlastitim identitetom do vođe slobodnog svijeta, iznoseći iznimno osobne pojedinosti o svom političkom obrazovanju i ključnim trenucima svog prvog, povijesnog predsjedničkog mandata u doba dramatičnih promjena i previranja. Hoću knjigu, 199 kn

Igra povjerenja – J. P. Delaney

Šokantan psihološki triler koji će vas naježiti i za najveće vrućine. Claire Wright britanska je studentica drame u New Yorku koja se prijavljuje za dodatni posao u odvjetničkoj tvrtki za razvode gdje koristi svoje glumačke sposobnosti kako bi uhvatila i snimila nevjerne muževe na djelu.

Međutim, kad policija pronađe tijelo jedne od Claireinih klijentica, uvjerena je da je počinitelj njen suprug Patrick. Budući da policija nema nikakve dokaze protiv njega, Claire dobiva tajni zadatak da mu se približi i pokuša ga namamiti na priznanje ubojstva. Hoću knjigu, 39,90 kn

Dizajner – Marius Gabriel

Roman za ljubitelje povijesti, mode i modne povijesti. Godina je 1944. Pariz je oslobođen nacističke pošasti i život se polako vraća u normalu. Amerikanka Copper Reilly zajedno sa suprugom, ratnim izvjestiteljem, boravi u Parizu i želi se i sama okušati kao novinska izvjestiteljica. Ali dok grad slavi slobodu, ona je sputana okovima nesretnoga braka.

Ne mogavši podnijeti još jednu od suprugovih izdaja, Copper odluči pobjeći iz tamnice braka i započeti novi život. Sama u Parizu, pronalazi novog prijatelja: sredovječnog, debeljuškastog, opskurnog dizajnera modne kuće na izdisaju, čija se plaha priroda i nesklonost slavi sukobljavaju sa smjelošću njegovih kreacija. Njegovo je ime Christian Dior. Hoću knjigu, 119 kn

Damin gambit – Walter Tevis

Priča o genijalki iz sirotišta koja je poharala šahovski svijet svojim nesvakidašnjim umom koji se bori sa snažnom željom za samouništenjem postala je svjetski bestseler gotovo četrdeset godina nakon što je prvi put objavljena. To nam ukazuje na dvije stvari: Netflix ima izvrstan ukus i knjige koje puno vrijede kad-tad postanu najtraženiji naslovi.

Roman je na hrvatskom objavljen prije koji tjedan, a već je završio u prvih pet najprodavanijih naslova. Ne sumnjamo da će uskoro svratiti do broja jedan. Pročitajte knjigu i ako ste gledali seriju; itekako se isplati jer se na ekran ne mogu prenijeti sve nijanse ove očaravajuće priče. Hoću knjigu, 129,90 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Super knjige za ljetno opuštanje

Nešto kao “baklava” s višnjama

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići