Bez izlika – kreirajte kućnu teretanu

Sve što vam je potrebno za provođenje novogodišnjih odluka

Krajem prosinca većina nas donosi novogodišnje odluke koje se najčešće odnose na neki zdravstveni aspekt i poboljšanje kvalitete života. I nekako se gotovo svima na vrhu liste uvijek nalazi odluka o početku vježbanja, odnosno poboljšavanja forme. Ipak, u hladnom i tmurnom siječnju nailazimo na prve prepreke, pa odluka o vježbanju, s izlikom „počet ću na proljeće“, pada u vodu. Da ne biste u lipnju razmišljali kako bi bilo dobro da ste na vrijeme krenuli s pripremama za ljeto, donosimo kratak popis must-have saveznika koji će vam olakšati kućno vježbanje. Jer kad vam je sve pri ruci i ako za top formu ne morate napustiti svoja četiri zida, niti jedna izlika više ne vrijedi.

Za sve one koji na raspolaganju imaju više slobodnog prostora odluka pada na sobne bicikle ili, još bolje, trake za trčanje. Istina – zauzimaju veoma puno prostora, ali su izvrstan poticaj koji jednostavno ne možete ignorirati. I što je najbolje, na njima ne morate trčati jer čak će i malo brži tempo hodanja od pola sata ili sat učiniti veliku razliku u danima kada ste bezvoljni. Osim toga, izbjeći ćete trošenje vremena na slojevito oblačenje i vježbanje i šetanje na hladnoći i kiši, što je inače uobičajena izlika za manjak učinjenih koraka.

Energetics, Intersport, 7199 kn

Čak i ako vam je manjak slobodnog prostora u stanu izgovor da ne vježbate, moramo vas razočarati, ili možda razveseliti, i reći kako tom problemu vrlo jednostavno možete doskočiti vježbajući jogu. Sve što vam treba je podložak za jogu i malo prostora da ga razvučete. Neovisno o tome je li to dnevna ili spavaća soba ili možda hodnik, svaka je prostorija u stanu pogodna za odrađivanje kratkog treninga ili vježbi istezanja.

Reebok, Intersport, 239,90 kn

Naravno, niste ograničeni isključivo na takav tip vježbanja. Stanovi su prikladni i za izvođenje vježbi snage i izdržljivosti. I ne, ne morate imati potpunu opremu kakva vas inače čeka u teretani. Dovoljan će vam biti jedan kettlebell težine koja vam odgovara ili pak set bučica da biste bili spremni za kvalitetan trening snage. Ako pak niste spremni za vježbe s opterećenjem, elastična će traka biti odlična opcija za vas. Postoji toliko raznolikih vježbi koje njome možete odraditi i pritom ne zanemariti nijedan dio tijela, a u tome vam mogu pomoći brojni videouradci dostupni na internetu.

Fitmotiv, Hervis, 199,99 kn

Boss Fit, Polleo Sport, 159,99 kn

Postoji i, mogli bismo reći, višenamjenska oprema koja ne služi isključivo za vježbanje. Prva među takvim rekvizitima je takozvana pilates lopta koja nudi pregršt mogućnosti vježbanja, ali i istezanja. Osim toga, može poslužiti i kao sjedalica koja će vam pomoći da poboljšate posturu i pravilno sjedite.

Lonsdale, Sport Vision, 90,30 kn

Foto: Shutterstick i press

INSPIRIRAJTE SE

Mala crna haljina u zimskoj varijanti

Jeste li već nabavili nešto u boji godine?

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići