BLAGDANI U DOBA PANDEMIJE

Uvijek pozitivna i kreativna @chilli_di ovog puta s nama dijeli trikove za lijepe blagdane i ove "čudne" godine

Kad sam ovaj tekst imala samo još negdje u pozadini svoje glave, njegov početak sam zamišljala ovako nekako – svježe jutro, kuća miriše na cimet i jabuke, sunce mi grije obraze dok s veseljem planiram kako ćemo provesti ovogodišnje praznike. E pa krivo sam zamišljala, haha! WRONG, SO WRONG! Trenutačno se nalazim za velikim blagovaonskim stolom, tipkovnica laptopa mi je prekrivena brašnom. Ne, čekaj, kokosom! Na stolu se može naći svega, od igle do lokomotive, a ono što se nalazi ispred i iza mene neću ni spominjati. Jedina mala naznaka Božića je božićna playlista koja se nalazi negdje skrivena između 102 taba koja me čekaju da ih riješim i pozatvaram.

Za sve loše što mi se dogodilo u ovoj 2020. krivim godinu koja je takva kakva je, pa neka uđe i ovaj nered i kaos skupa s ostalim na popis. Moram vam reći da mi je mantra ove godine i dalje postojana, a ide ovako nekako – proći će, proći će. Pa hajde da zajedno zaronimo u novu temu, a to su adventski blagdani 2020.! Moram priznati da sam prijašnjih godina bila “luda” za Božićem i svom potrošačkom manijom koja dolazi skupa s njim. Darovi, kićenje, odjeća, kolači, s kim ćemo provesti Badnjak, s kim Božić, s kim sv. Stjepana i tako unedogled. Ovog Božića sam godinu dana starija i pametnija. Zato u nastavku pišem 5 tips and tricks za blagdane u doba pandemije!

 

  1. I OSNOVNO – manje je više. Ove se godine ne planiram zagušiti dekoracijom. Bit će tu bor i samo još pokoja lampica. Planiram unijeti možda koju zelenu grančicu više kako bih osvježila naš mali stan. Umjesto svijeća prijašnjih godina, ove godine će sve mirisati po eteričnim uljima bora, naranče i klinčića.

  1. BLAGDANSKE DELICIJE – baš kao i prošle godine, i ove ću se godine potruditi ispeći kolač, dva i pokoje keksiće u zdravoj varijanti. Organski sastojci, što manje šećera i brašna, dekoracija iz šume. Grančica masline, šiška, cvijet, nešto u tom stilu. Budimo kreativni zajedno sa svojim ukućanima!

  1. DAROOOOVI – moram se pohvaliti da sam već kupila neke darove, na vrijeme. Istina je da ne znam kako ću izdržati do Božića da ih ne darujem ranije. Strpljenje mi nije jača strana, ali jedno je sigurno, a to je da ove godine želim zaobići last minute maniju po trgovinama. Kad su u pitanju dječji darovi, to su uglavnom drvene igračke i slikovnice. U svakom slučaju, bilo da se radi o djeci ili odraslima, prilikom odabira dara naglasak stavljam na prirodne materijale i hrvatske proizvode.
  2. DIY THIS CHRISTMAS – kako je ovo specifična godina i kako vjerujem da ćemo svi imati 5 minuta više, odlučila sam napraviti nekoliko DIY proizvoda koje ću darovati svojim najbližima i odnijeti im pred vrata nekoliko dana pred same blagdane. Na umu mi je jedna košarica u kojoj će biti domaći maslac za tijelo, vrećica s kolačićima, boca vina i možda jedan simboličan zeleni cvijet kao simbol neke nove energije s kojom želim da moji voljeni uđu u novu godinu.

  1. SHARING IS CARING – blagdani su ništa ako ih ne podijelimo s drugima. Možda je ovo prva godina u kojoj nećemo fizički izljubiti i izgrliti one koje bismo htjeli, ali ljubav ne prestaje ako se ne vidimo. Možda je ovo godina u kojoj ćemo se u potpunosti osvijestiti i osjetiti na vlastitoj koži kako je tisućama ljudi koji i inače blagdane provode bez mame, tate, djece, bake i djedova. Neka nama ovih blagdana u fokusu budu zahvalnost i koncentracija na svim onim dobrim stvarima i ljudima koje već imamo u svojim životima. Ne zaboravite donirati, volontirati i pomoći onima kojima je pomoć potrebna!

Želim vam najljepše moguće blagdane ove godine! Neka vas prate zdravlje, ljubav, mir i sreća!

Knjiga Naš put je jasan Oprah Winfrey, Hoću knjigu, 89 kn
Drvena ploča s brojevima, Magic Baby, 79,92 kn
Klompe, Oysho, 459,90 kn
Klinčić plod eterično ulje Primavera, bio&bio, 52 kn

Foto: Dajana Civadelić i press

INSPIRIRAJTE SE

Darovi za klince i klinceze

Brze fritule s dodatkom jabuke i cimeta

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići