Cheesecake s pistacijom

by Bruna Vučak

Kao što svi već znamo, pistacija je posljednjih godina postala hit namirnica! Toliko je popularna da omiljenih nam namaza od pistacije često nestane s polica u trgovinama. No ako ipak naiđete na njih, obavezno napravite zalihu jer ćete ovaj cheesecake htjeti ponoviti, vjerujte mi!

Priprema

Podlogu pripremite tako što ćete mljeveni keks sjediniti s maslacem i mlijekom pa utisnuti u kalup promjera 24 cm.

Za kremu prvo izmiksajte slatko vrhnje pa mu dodajte krem sir, šećer i namaz od pistacija, sjedinite. Potom umiješajte grubo sjeckane pistacije.

Kremu prelijte preko podloge i ostavite u hladnjaku dok radite preljev.

Za preljev otopite bijelu čokoladu i slatko vrhnje, pa umiješajte namaz od pistacija.

Prelijte preko kreme, dekorirajte mljevenim pistacijama i ostavite u hladnjaku nekoliko sati, a najbolje preko noći.

 

Savjeti

Ova torta je mousse teksture, vrlo prozračna i “mekana”, ali može se normalno rezati. Ako vam je ikad potrebno da krema bude stabilnija, slobodno u nju dodajte jednu vrećicu želatine koju ćete prethodno natopiti u vodi.

SPAR proizvodi: šećer u prahu, 1.90 €; krem sir, 1.49 €; maslac, 1,99 €; namaz s pistacijom 4,29 €

Ljetna galetta

Mrvičasta pita od sira i jagoda