Crumble s breskvama

Bruna Vučak donosi savršen ljetni desert

Obožavam ljeto i sve voće koje nam ono donosi, a breskve su mi definitivno favorit! Svaki put kad zagrizem breskvu, sjetim se kako sam ih kao mala kod bake brala sa stabla i jela u vrtu. Tako da se uvijek trudim maksimalno iskoristiti sezonu dok traje, pa sam ovaj put radila jedan pravi ljetni klasik, topli hrskavi crumble sa sočnim breskvama uz dodatak cimeta i limuna za osvježenje. Nadam se da ćete isprobati i uživati kao što sam ja.

Priprema:

Breskve narežite na ploške i pomiješajte s ostalim sastojcima za nadjev u posudi za pečenje. Smjesu za posipanje napravite tako što ćete sve sastojke sjediniti, razmrviti rukama i posuti po breskvama. Pecite na 180 °C 30-ak minuta. Još topli crumble poslužite uz sladoled od vanilije i pekan orahe.

Savjeti:

Umjesto sladoleda, uz crumble možete poslužiti i grčki jogurt. Breskve možete zamijeniti nektarinama, šljivama ili nekim bobičastim voćem. Ako želite gušći nadjev, prije pečenja breskvama dodajte 1 žlicu gustina.

Maslac S-BUDGET, 1,99 € (14,99 kn); kristalni šećer S-BUDGET, 1,80 € (13,56 kn); smeđi šećer S-BUDGET, 2,59 € (19,51 kn); brašno S-BUDGET, 0,80 € (6,02 kn); vanilin šećer S-BUDGET, 0,39 € (2,93 kn); sladoled SPAR Premium, 3,99 € (30,06 kn); zobene pahuljice S-BUDGET, 0,89 € (6,70 kn), sve SPAR

Foto: Bruna Vučak

INSPIRIRAJTE SE

Pretvorite dom u opuštajuću oazu

Brze lisnate košarice s voćem