Savršen zimski par!

Predstavljamo maštovita djela za bijeg od svakodnevice

Dok vani pušu sjeverni vjetrovi i dok je nebo tmurno, nema ljepšeg mjesta od toplog i ugodnog doma. Ovo je idealno vrijeme za napraviti omiljeni topli napitak i u tišini čitati. Da, čitanje zimi uistinu ima neke  posebne čari. Ukradite koji slobodan trenutak tijekom ovih hladnih dana jer imamo preporuke za dvije  knjige koje izlaze iz žanra jer nam donose nešto novo i uzbudljivo. Upoznajte prošlost koja nikada nije postojala uz „Kirku” i „Uvez”.

KIRKA – Madeline Miller

U kući Helija, boga Sunca i najmoćnijega Titana, rađa se kći Kirka, neobično dijete: ni moćna poput oca ni opako zamamna poput majke. Potraživši društvo u svijetu smrtnika, otkriva da ipak ima moć: moć čarobnjaštva koja prijeti i samim bogovima. Dobro ste pročitali, ovo je roman temeljen na grčkoj mitologiji, no on je puno više od toga.

Miller je stvorila jedan epski svijet u koji je smjestila priču koja je vrlo intimna i drži vas prikovanima za knjigu. „Kirka” je stilski zadivljujuća, a likovi su ostvareni poput ljudi od krvi i mesa. Središnji je dio priče obiteljsko suparništvo prepuno ljubavi i gubitka, baš kako je to bilo opisano u neobičnim pričama iz davnine. No ovo je moderan roman koji će svidjeti onima koji žele nešto malo drugačije, a opet pristupačno. Negdje duboko unutra skrivena je i poruka: antičke priče i likovi preoblikovani su zahvaljujući činjenici da suvremene žene napokon mogu progovoriti o sestrinstvu, seksizmu i majčinstvu. Hoću knjigu, 129 kn

UVEZ – Bridget Collins

Svako toliko pojavi se roman koji je pravi raj za knjigoljupce. Već sam naslov nagovješćuje da ćemo se posvetiti knjigama i njihovim čarolijama. Ipak, moramo vas upozoriti da su knjige o kojima govori „Uvez” opasne i moraju se čuvati na sigurnom. Razlog tomu je što neki knjigoveže imaju magičnu moć ružna sjećanja zaključati unutar korica knjige. Zvuči primamljivo, ali druga strana novčića nije tako lijepa jer taj postupak može oštetiti čovjeka čijim se sjećanjima manipulira.

Glavni je lik ove priča boležljivi mladić koji završi kao šegrt knjigoveže unatoč svojem buntu i negodovanju. Međutim, kad uđe u radionicu odmah mu postane jasno da je rođen za uvezivanje knjiga. Kad njegov učitelj i mentor premine, počinju pravi problemi. Naime, osim svojih, u knjigu možete unijeti i sjećanja drugih osoba, a to je – kako se da pretpostaviti – odlična podloga za razna zla djela. Ova je knjiga magična poput onih unutar nje: iako ne briše loša sjećanja, ostavit će vam uspomenu na jednu originalnu i nesvakidašnju priču o drami koju mogu shvatiti samo strastveni čitatelji. Knjige su doista čarobne, a ova to potvrđuje na svakoj svojoj stranici. Hoću knjigu, 149 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Uspostavite zdrave granice

Mali kafić u Kopenhagenu

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići