Uspostavite zdrave granice

Knjiga koja će vas naučiti kada reći „da“, kako reći „ne“ i preuzeti nadzor nad svojim životom

Koliko ste puta pristali na nešto što vas iscrpljuje te sami sebe ukorili da ćete drugi put reći „Ne!” – samo da biste se ubrzo ponovno našli u istoj situaciji. Zbog toga počinjete osjećati da vas drugi ne cijene dovoljno i iskorištavaju vas. Ali kako me ne cijene, a uvijek sam tu za njih? Problem je u postavljanju takozvanih granica. Granice govore o nama puno više nego što mislimo jer pokazuju drugima koliko cijenimo svoje vrijeme i energiju.

Kad funkcioniramo bez zdravih granica, često smo iscrpljeni od previše obveza na poslu i u privatnomu životu. U životu svakog čovjeka dođe trenutak kad treba naučiti kako reći „ne“. Srećom, upravo je objavljena odlična knjiga „Granice” koja je već promijenila život milijunima ljudi, dajući im odgovore na ključna pitanja:

• Zašto se osjećam krivim ili se bojim kad trebam nekome reći „ne“?
• Kako postaviti granice, a da i dalje budem voljena osoba?
• Što ako je netko uznemiren ili povrijeđen granicama koje sam postavio?
• Što mogu učiniti kad netko želi više mog vremena, energije ili novca nego što ja mogu dati?
• Kako postaviti zdrave granice u odnosu s roditeljima, supružnicima, djecom, prijateljima, kolegama, društvenim mrežama, pa čak i sa samim sobom?
Poznata pitanja, zar ne? Kad naučite postavljati granice, vaš se život mijenja kao magijom. Jer granice i jesu poput čarobnog štapića – kad stoje na pravom mjestu, donose vam novu energiju kojom možete postići čuda.

U ovom višestruko nagrađivanu bestseleru New York Timesa prodanom u preko dva milijuna primjeraka ugledni psiholozi dr. Henry Cloud i dr. John Townsend pokazuju kako je postavljanjem granica na različitim područjima moguće preuzeti kontrolu nad svojim životom. Poučavaju nas kako postaviti zdrave granice u odnosu prema drugima, a posebno poglavlje posvećeno je aktualnom i sve važnijem pitanju postavljanja granica na društvenim mrežama i općenito u digitalnomu svijetu.

Ova knjiga pokazat će vam da, upravo zbog ograničenja koja svjesno postavimo sebi i drugima, možemo živjeti izvan granica onog što smo dotad poznavali. Čudesno, zar ne? Tisak Media i Hoću knjigu, 168 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Mali kafić u Kopenhagenu

Razgovor s vlasnikom najhrabrijeg psa

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići