Još malo knjiga za ljeto

Pročitali ste sve što vam je Branko Matijašević preporučio dosad? Ima još nekoliko nezaboravnih naslova.

Sezona je uspješnija nego što se očekivalo. Što znači da je velika mogućnost da ovo čitate s plaže ili se za nju pripremate. Jeste li ponijeli dovoljno knjiga? Znamo, znamo – za one koji vole vrijeme provesti udubljeni u dobru priču ili kakav koristan priručnik, knjiga nikada dosta. Otkrili smo još noviteta koji krase police knjižara te vam ih preporučujemo, a vjerujemo da će se na popisu pronaći nešto baš za vas.

Popis uzvanika – Lucy Foley

Izvrstan krimić u stilu Agathe Christie. Na otoku ispred irske obale gosti se okupljaju kako bi proslavili sklapanje braka. Mladoženja je naočit i šarmantan, televizijska zvijezda u usponu. Mladenka je pametna i ambiciozna, urednica i izdavačica časopisa.

Vjenčanje je na visokom nivou: dizajnerska haljina, udaljena lokacija, luksuzni darovi i skupi viski. Kad šampanjac potekne i zabava počne, zamjeranja i sitničava ljubomora ispreplest će se s prisjećanjima na stare dane i dobrim željama. A potom će netko umrijeti. Tko to ne želi mladencima sve najbolje? I još važnije – zašto? Hoću knjigu, 119,90 kn

Otok nestalih stabala – Elif Shafak

U romanu Otok nestalih stabala nagrađivana autorica Elif Shafak donosi nam raskošnu priču o pripadanju i identitetu, ljubavi i boli, sjećanju i zaboravu, ljudskom uništavanju prirode te napokon – obnovi, u svakom smislu te riječi. Defne i Kostas na suprotnim su stranama podijeljene zemlje, a njihova je ljubav zabranjena. Jedino mjesto na kojem se mogu sastajati jest konoba Sretna smokva, nazvana tako zbog čudesnog stabla koje raste usred prostorije. Ta će smokva svjedočiti njihovim sretnim susretima te tihim rastancima, ali bit će ondje i kada izbije rat i razdvoji ljubavnike.

Desetljećima kasnije, šesnaestogodišnja Ada, rođena u Londonu, počinje se interesirati o zemlji svojih predaka. Nikada nije posjetila Cipar, a jedina veza s tim otokom stablo je smokve koje joj raste u dvorištu. Kakva će se priča rasplesti pred Adom jednom kad uroni dublje u obiteljske tajne? Hoću knjigu, 149,00 kn

Kad odrasli zabrljaju – Nebojša Lujanović i Tisja Kljaković Braić

Kad odrasli zabrljaju zbirka je priča na granici svijeta odraslih i djece. Za djecu je zabava, za odrasle opomena. Ona na humorističan način pokušava istražiti je li ostalo imalo dobra u nama. To dobro uvijek izvlače na površinu djeca, nalaze ga ondje gdje drugi misle da ga nema. Zahvaljujući njima, svaki od pet zapleta, smještenih u pet krajeva Hrvatske, odvija se prema sretnom kraju.

Pisac i znanstvenik Nebojša Lujanović u ovoj knjizi nudi dovoljno čitateljskih izazova za sve uzraste. Komične su to zgode koje donose nezaboravne likove, društvenu kritiku i zrno ljudske topline. Slikarica Tisja Kljaković Braić popratila je priče svojim već poznatim likovnim izričajem i ispunila korice crtežima koji pružaju neponovljiv estetski doživljaj, ali i razigravaju dječju maštu. Hoću knjigu, 119,00 kn

Prava stvar – Samantha Young

Doktorica Jessica Huntington radi u zatvorskoj ambulanti ženskog zatvora, potpuno je posvećena poslu, a u privatnom životu jedino što se trudi jest – ne stvarati bliske emocionalne veze s muškarcima. Jer, nakon gubitka i izdaje koje je proživjela kao mlada djevojka, oko srca je podigla zid i jedino tako zna i može funkcionirati.

No kad u zatvorskoj knjižnici pronađe snop prastarih, a očito zagubljenih ljubavnih pisama, doktorica odlučuje dostaviti ih primatelju. Maleni grad na obali, u koji su pisma odavno trebala stići, ujedno je i prihvatljivo mjesto za godišnji odmor. Jessici nije ni na kraj pameti da će joj upravo taj šarmantni gradić i njegova šetnica posve promijeniti život. Hoću knjigu, 119,90 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Super knjige za špicu sezone

Opuštajući mirisi doma

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići