Super knjige za špicu sezone

Uživajte uz genijalne knjige koje bira Branko Matijašević

Dugo čekamo ljeto, a onda kao da proleti. Eto nas već u kolovozu i vrijeme je da ozbiljno razmislimo kako provesti ostatak ove sezone. Ne znamo što sve radite, ali znamo da se, nakon sunčanja, kupanja, plesanja, raznih degustiranja i šetanja najbolje možete odmoriti čitajući. Pripremili smo nekoliko izvrsnih knjiga u kojima ćete sigurno uživati.

Kemija srca – Krystal Sutherland

Kemija srca roman je prvijenac australske autorice Krystal Sutherland objavljen 2016. godine. Iste godine Udruženje američkih knjižara proglasilo ga je jednim od najboljih debitantskih ostvarenja, a dosad je preveden na više od dvadeset svjetskih jezika. Zbog iznimne popularnosti roman je ubrzo doživio filmsko uprizorenje u produkciji Amazon Studiosa.

Kemija između protagonista romana, Henryja i Grace, vodi čitatelja u pravu odiseju prožetu burnim emocijama, istodobno veličanstvenima, zbunjujućima i zastrašujućima, a ljepota prve ljubavi i duhovitost glavnih likova jamče užitak čitanja široj publici. Hoću knjigu, 119 kn

Parfem – Patrick Süskind

Moderni klasik nad klasicima. Jedan od malobrojnih romana genijalnog njemačkog autora već se desetljećima iznova tiska i objavljuje u novom ruhu jer čitateljima nikad nije dosta iskustva koje pruža ova priča.

No pripazite ako ste osjetljivi – knjiga je toliko bogata opisima doživljenim preko čula mirisa da je za mnoge previše. Iako se zove Parfem i prati zgode i nezgode talentiranog tvorca najčarobnijeg mirisa ikada, tijekom romana nailazimo na brutalnosti i izopačenosti koje ostavljaju snažan utisak. Nezaboravno i zaokruženo do savršenstva. Također, nova naslovnica pristaje djelu kako rukavica ruci. Hoću knjigu, 79 kn

Povratak u Whistle Stop – Fannie Flagg

Nastavak Pohanih zelenih rajčica vraća nas u nostalgičnu atmosferu gradića Whistle Stop i njegove poznate gostionice.

Bud Threadgoode svoje je sretno djetinjstvo proveo u užurbanom željezničkom gradiću Whistle Stop, odrastajući sa svojom pobožnom majkom Ruth i otkvačenom tetom Idgie. Njih su dvije skupa vodile gostionicu Whistle Stop, poznatu po kulinarskom specijalitetu – pohanim zelenim rajčicama. Ovaj atmosferičan i topao nastavak kultnog romana oslikava ono posebno i čarobno u svakodnevnim životima običnih ljudi, progovara o ponovnom otkrivanju mladosti, vraća nas u djetinjstvo te propitkuje što za nas predstavlja pojam doma i je li mu se ikada moguće vratiti. Hoću knjigu, 99,90 kn

Kaktus – Sarah Haywood

Susan Green posebna je u svakom smislu. Njezina obitelj i kolege nisu sigurni što bi mislili o njoj – smatraju je zajedljivom, emotivno nedostupnom i pomalo čudnom. No Susan je sasvim zadovoljna svojim životom – vlasnica je idealnog samačkog stana u Londonu, ima posao koji odgovara njezinoj potrebi za logikom i redom. Ali kad se iznenada suoči s gubitkom majke i nevjerojatnom činjenicom da će i sama dobiti dijete, ostvaruje se njezin najveći strah – počinje gubiti kontrolu nad svojim životom.

Dok joj se približava termin porođaja, a svijet na koji je navikla okrutno urušava, Susan iznenada pronalazi neočekivanog saveznika. Dobit će priliku upoznati pravu ljubav i naučiti voljeti samu sebe, no samo ako uspije dokučiti kako se tome nesputano prepustiti. Hoću knjigu, 129,00 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Bestseleri koji će obilježiti ovo ljeto

Super knjige za ljetno opuštanje

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići