Kako odabrati savršene mirisne note?

Top prijedlozi za početak jeseni

Odabiru parfema ne treba pristupati olako. Miris je taj koji je često odgovoran za prvi dojam koji ostavljamo, a i nerijetko, upravo zbog njega, ostajemo upamćeni. Tako će dobro odabran miris koji se slaže s kožom i karakterom nakon nekog vremena postati naš zaštitni znak. Zato je vrlo važno da prije kupnje, kad pronađete parfem čiji vam miris odgovara na testnom papiriću, njegovo otvaranje i trajnost isprobate na koži.

Naime, svaka osoba ima drugačiji prirodan miris koji uvelike određuje kako će se određena mješavina nota osjetiti jednom kad ju nanesemo. Tako jedan parfem na vama i drugoj osobi može mirisati potpuno drugačije, a neki se parfemi čak neće niti osjetiti ukoliko nisu kompatibilni s kožom. Baš iz tog razloga tretirajte testere u parfumerijama i drogerijama kao prijatelje i saveznike u odabiru i dobro obavljenoj kupnji. Ipak, među tolikim izborom različitih parfema te toaletnih i mirisnih vodica nemoguće je isprobati baš svaki prije negoli ga testirate na koži.

Giorgio Armani Light di Gioia edp 50 ml, dm, 499,90 kn (66,35 €)

Applejuice edt 90 ml, Zara, 89,90 kn (11,93 €)

Matin Blanc edp 100 ml, Yves Rocher, 315 kn (41,80 €)

Zato prije nego što krenete u avanturu odabira mirisa, proučite note i sastojke onih koje već poznajete i volite. Oni će vam biti izvrstan pokazatelj kojoj mirisnoj skupini naginjete i služiti kao vodilja prema novom mirisnom miljeniku. Osim toga, obratite pozornost i na intenzitet mirisa koji će odrediti idealnu sezonu za njegovo nošenje. Naime, iako će neki parfem biti dio cvjetne obitelji mirisa, ne znači da će nužno biti idealan za tople sezone, jednako kao što i određeni orijentalni i drveni mirisi neće odgovarati hladnim mjesecima. Zato se svakako za pomoć obratite savjetnicima koji mirise i njihove note imaju u malom prstu.

Elie Saab Girl of Now Lovely edp 30 ml, Müller, 459 kn (60,92 €)

Figuier & Rose edp 90 ml, L’Occitane, 799 kn (106,05 €)

Gucci Flora edp 30 ml, Douglas, 639 kn (84,81 €)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Cool alternativa potpeticama

Moćno ženstven – kombinezon

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići