Kao zvijezda u noći

Kristin Hannah jedna je od onih autorica koje vas osvoje na prvu – dovoljno je pročitati samo jednu knjigu i zauvijek im ostanete vjerni

Srećom, domaći izdavač vjerno prati rad autorice pa njezine knjige redovito izlaze na hrvatskom. ‘Kao zvijezda u noći’ na neki se način nastavlja na sjajnu priču o prijateljstvu ‘Ulica krijesnica’, koja je osvojila srca brojnih čitatelja, trenutačno postavši veliki favorit ljubitelja dobre naracije. Bez obzira na to, ova se knjiga svakako može zasebno čitati.

Radnja se i ovoga puta vrti oko Tully i Kate, no razvoj priče još je tužniji i nekako je teže nositi se s emocijama – poznavatelji autoričina opusa znat će o čemu govorimo, a novi čitatelji neka pripreme paketić maramica (možda i dva, za svaki slučaj). Naime, Kate na kraju prvog dijela ove priče umire i iza sebe ostavlja muža i djecu, koji ne znaju kako se nositi s njezinom smrću. Tully je, s druge strane, obećala svojoj najboljoj prijateljici da će se zauvijek brinuti o njezinim potomcima, no u tom trenutku nije shvaćala težinu obećanja koje je dala. Kateina kći Marah, što je sasvim prirodno, jako se teško nosi sa svime. Udaljivši se od oca i cijele obitelji, u život se počinje vraćati tek nakon što upozna dečka s kojim prohoda. Nažalost, radi se o problematičnom mladiću koji je naizgled usrećuje, no zaista je samo povlači sve više prema dnu.

U isto se vrijeme pojavljuje i Tullyna majka Dorothy koju svi zovu Oblak i želi se pomiriti s kćeri koju je napustila prije mnogo godina. U njihovu odnosu koji nikada nije bio lagan, Tully otkriva emocije i počinje se suočavati s teškim odlukama kakve dosad u životu još nije trebala donositi. U međuvremenu se postavlja i logično pitanje zašto se Dorothy upravo sada vratila i što želi.

Svaki od likova u ovoj knjizi, ali i svim knjigama koje je Hannah napisala, detaljno su opisani, a spisateljica im je ulila toliko emocija i životne energije da ih sve redom možete zamisliti u svakoj pojedinoj situaciji koja se pojavi u knjizi. Ono što je kod njezinih knjiga posebno, za razliku od mnogih drugih, jest činjenica da su sve priče toliko emotivno nabijene da vam ponekad zaista nije jednostavno nastaviti s čitanjem. Srećom, lako ih je čitati jer su pisane nezahtjevnim stilom pa u tom pogledu nema poteškoća.

‘Kao zvijezda u noći’ predivna je priča koja će vas još jednom podsjetiti na važnost i vrijednost snažnog prijateljstva koje ne mogu pokolebati sva iskušenja ovoga svijeta, čak ni smrt. Bravo za Kristin Hannah!
Hoću knjigu, 129 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Zima unutar korica knjiga

Sedam sestara – obiteljska priča puna misterija

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići