Knjige koje će vam uljepšati blagdane

Između ovih korica pronaći ćete odlično društvo

Sada je već potpuno jasno da se tijekom blagdana nećemo previše družiti – barem ne na onaj stari način. No društvo je moguće pronaći na najneobičnijim mjestima, to znaju svi knjigoljupci. Između korica pronaći ćete prijatelje koji će vas zabaviti i ostati s vama još dugo nakon čitanja. Odabrali smo nekoliko naslova kojima ćete upotpuniti toplu atmosferu u svom domu.

„Čuvarice tajni“, Lara Prescott

Uzbudljiv roman nadahnut istinitim događajima, planom koji je smislila obavještajna agencija CIA da najveću ljubavnu priču 20. stoljeća, „Doktora Živaga“, iskoristi kao oružje protiv sovjetskog sistema.

Ovaj roman isprepleće poznatu ljubavnu priču iz svijeta književnosti, vezu Pasternaka i njegove dugogodišnje ljubavnice Olge Ivinskaje, i pripovijest o dvjema ženama koje dar za čuvanje tajni katapultira u svijet opasnosti, ljubavi i međunarodne špijunaže. U svakom slučaju, uzbuđenja vam neće nedostajati. Hoću knjigu, 129 kn

„Kao voda za čokoladu“, Laura Esquivel

Omiljeni moderni klasik koji je oduševio milijune čitatelja ponovno je s nama u novom ruhu.

Tko jednom zađe u magični svijet tradicionalne meksičke kuhinje, ostat će tamo zauvijek, opčinjen čarolijom mirisa i okusa koja muti razum, mami suze, pobuđuje ljubav, zaziva melankoliju i miješa maštu i zbilju rukom nadarene kuharice-čarobnice. A ovo je upravo priča o jednoj takvoj, o Titi, najmlađoj kćeri u obitelji De la Garza kojoj je okrutnom obiteljskom tradicijom uskraćena ljubav njezina života. Hoću knjigu, 99 kn

„Tijelo dom“, Rupi Kaur

Napokon smo dočekali i treću zbirku pjesama fenomenalne Rupi Kaur. Iako se ne udaljava od poznatih tema, Rupi uvijek uspije otkriti neku novu, neočekivanu nijansu u emocionalnom svijetu suvremene duše.

Motivi istraživanja osobnosti i otkrivanja vlastitog „ja“ Rupi je predstavila u svom elegantnom, jednostavnom stilu i izlila na stranice zbirke. „Tijelo dom“ obrađuje teme ljubavi, gubitka, traume, iscjeljenja, ženstvenosti i iseljeništva, kroz koje se provlači nit misli o samoprihvaćanju. Hoću knjigu, 129 kn

„Djevojčica koja je spasila Božić“, Matt Haig

Jednostavno ne možemo odoljeti da vam ne preporučimo ovaj naslov koji će vas ugrijati oko srca bez obzira na vašu dob. Malo magičnog štiva da unese boje u ove sive dane, što kažete? Badnjak je i stvari ne stoje najbolje.

Djevojčica Amelia Wishart zarobljena je u ubožnici gospodina Jezovitog i Božića možda neće ni biti. Magija je sve slabija. Da bi se Božić ove godine dogodio, Amelia mora biti pronađena. Uz pomoć vilenjaka, osam sobova, engleske kraljice i gospodina Charlesa Dickensa, potraga za Amelijom – i tajnom Božića – može početi. Savršeno blagdansko štivo. Hoću knjigu, 89,90 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Blagdanske dekoracije

BLAGDANI U DOBA PANDEMIJE

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići