Knjige koje će vam uljepšati prosinac

Advent je počeo i više nema sumnje da smo završili ovu izazovnu godinu. Ima nas užurbanih koji želimo obaviti još puno stvari što smo ih zamislili, no zaigranost je u zraku, a pomiješana s mirisom blagdana vrlo je opojna. A tako i treba biti, sada treba uživati i skupiti energije za nove pobjede

Izdavači su objavili svoje posljednje naslove, a među njima su nam pripremili nekoliko iznenađenja, prave poslastice taman za kraj godine. Evo knjiga kojima završavamo ovu već ionako bogatu literarnu 2017.

 

NEVJEROJATNOST LJUBAVI – Hannah Rothschild

U posljednji čas stiže nam jedan od najboljih romana godine. Elizabeth Gilbert kaže: “Nevjerojatnost ljubavi neobuzdano je veselje, užitak i trpeza bogata pametnim poslasticama. Čitanje ove knjige je kao gozba u vrhunskoj slastičarnici – divite se slastičarskom umijeću i vještini, sa željom da ta divota nikad ne prestane.” I nije jedina koju je ovaj roman oduševio. Kako je prilično opširan, teško je opisati radnju, no budite sigurni da je ovo bespoštedna, duhovita i simpatično zajedljiva priča koja istražuje zbrku života i zamršenost ljubavi, gubitka i patnje – otkrivajući nam koliko nisko čovjek može pasti i koliko se visoko duša može uzvinuti. Sve je rečeno, pročitajte knjigu i završite godinu zadovoljnim smiješkom.

Hoću knjigu, 119 kn

 

NEPRIJATELJ MOG PRIJATELJA – Roslund i Thunberg

Drugi roman ovog švedskog dvojca je svojevrsni nastavak odličnog Medvjeđeg plesa. Ta nas je moćna priča o trojici braće ostavila bez daha, posebno stoga što je napisana prema istinitim događajima. Thunberg je član te obitelji (odmetnuti brat koji se nije okrenuo kriminalu) i svaka scena skicirana je u skladu s realnošću. U ovom se nastavku autori okreću mašti i pišu o životima braće nakon njihova izlaska iz zatvora. Čitanje prvijenca nije nužno za potpuno razumijevanje radnje i ukupnog dojma. Skandinavci su poznati po socijalnom komentaru u svojim trilerima, a ovaj se približava stvarnosti do maksimuma.

Tisak Media, 139 kn

 

ŽIVI MI SE – Ingrid Divković

Treća knjiga popularne hrvatske autorice Ingrid Divković ujedno je i njezin prvi roman. Tri žene i tri sudbine isprepliću se u priči o ispunjenju punog potencijala pojedinca. Ispripovijedan iz tri različite perspektive, roman je obogaćen i naratorom (ovdje je to Život) koji na kraju svakog poglavlja dodaje smisao vanjskim događajima i nagoviješta čitatelju da se sve odvija prema nekom planu. Ipak, to ne znači da su protagonistice lutke na koncu – kako bi im se snovi ostvarili, one moraju potegnuti i izaći iz čahure. Tek tada postat će prelijepi leptiri. Knjiga izlazi 11. prosinca.

Hoću knjigu, 129 kn

 

NEZEMALJSKI IZRAZ NJEGOVIH RUKU – Miljenko Jergović

Nitko ne može optužiti najboljeg domaćeg autora da ima smisla za humor. Nitko. No svakako se od njega može naučiti štošta o bogatstvu jezika. Jergovićev stil je izniman, pun preokreta u rečenicama, izraza koje nikada niste čuli, a svijet s početka 20. stoljeća koji opisuje u romanu potpuno je živ. Iako roman pripovijeda o Sarajevskom atentatu, ovo je čisto Jergovićev roman. On ostavlja svoj neizbrisivi pečat na svakom slovu i čitatelju pruža estetski užitak koji se prelijeva na razna osjetila. Knjiga je kratka, ali prepuna svega dobroga. Obavezno zavirite u ovaj poseban roman.

Hoću knjigu, 129 kn

 

GRIMIZNA KRALJICA – Victoria Aveyard

Napokon na hrvatskom! Malo je reći da je ova knjiga izazvala uzbuđenje prilikom izlaska na engleskom jeziku. Najavljivala se i čekala s nestrpljenjem, a na kraju je to sve opravdala. Svijet iz Kraljice je drukčiji od našeg. U njemu se ljudi dijele prema boji krvi pa tako imamo Crvene i Srebrne. Srebrni imaju posebne moći i podčinjavaju Crvene. No jedna Crvena također ima moći koje će iskoristiti da bi potaknula revoluciju. Super knjiga za sve ljubitelje Igara gladi ili Različite, namijenjena tinejdžerima, ali ne isključivo, prvi je dio hit-serijala.

Tisak Media, 99 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Najljepše književno iznenađenje godine - „Priče za laku noć za mlade buntovnice“

Top 5 bestselera koji se moraju naći na vašoj polici knjiga

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići