Knjige koje jednostavno morate pročitati

Branko Matijašević donosi presjek prošlogodišnjih hitova

Bilo je tijekom 2022. doista dobrih knjiga koje smo se trudili izdvojiti u našim preporukama. Sad, kad je godina završila, nemamo mnogo toga za reći osim ponovo izdvojiti nekoliko naslova koji su punili knjižare, istovremeno prazneći njihove police. Radi se o knjigama koje možda nisu najnovije, ali protekla ih je godina dana učvrstila na ljestvici najprodavanijih. Dakle, ovo su neki od naslova koje morate pročitati prije nego što počnete uživati u naslovima koji nas čekaju u novoj, 2023. Ovo je apsolutni must-have što se knjiga tiče.

Atomske navike – James Clear

Knjiga koja je u originalu objavljena daleke 2018. i, zamislite, nakon nekoliko godina eksplodirala poput milijun konfeta postavši jednim od vodećih naslova iz područja osobnog razvoja.

Princip, ideja, strategija, taktika – nazovite autorov pristup kako vam odgovara – je jednostavan: uzmite malu, mini, mikro naviku te radite na njoj. Ne kaže se uzalud da put do cilja počinje prvim korakom. U ovom slučaju, doista one baby varijante. Hoću knjigu, 18,45 € (139 kn)

Zelena svjetla – Matthew McConaughey

Glumčeva autobiografija popularna je izvan svih očekivanja. Ne možemo se sjetiti da je ijedna nadmašila interes koji čitatelji imaju za ovu. Ovo je u suštini knjiga o osobnoj transformaciji i potrazi za vlastitim putom. Često se misli da novac i slava rješavaju sve, no stvarnost nam ukazuje, gotovo svakodnevno, da nije tako.

I bogati pate – jer na neka pitanja novac nema odgovor koliko god ga imali. Matthew je u svojoj knjizi pokušao na pristupačan način zainteresiranima pružiti uvid o preprekama koje su ga, u konačnici, dovele do cilja. Putovanje nije završeno, ali na stazi svijetli sve više zelenih svjetala. Hoću knjigu, 17,12 € (129 kn)

Veliki Panda i Sićušni Zmaj – James Norbury

Evo jednog naslova koji je omiljen svima. Vole ga stari, mladi, bogati, siromašni, tužni i sretni. Riječ je o knjizi koja bi se mogla svrstati u moderne basne, no ta joj klasifikacija oduzima čaroliju. Jer, radi se o čarobnom putovanju dvojice prijatelja.

Kamo oni idu? U središte samih sebe gdje se nalazi ono najvrednije – toplina, mir, sreća i prijateljstvo bez granica. Koristeći simpatične ilustracije, autor je svaki korak putovanja okitio prizorima koji će nam dugo ostati u mašti, svjetleći poput krijesnica. Hoću knjigu, 19,78 € (149 kn)

Priča završava s nama – Colleen Hoover

Hoover je jedna od onih autorica koja je, bez obzira na prethodan zavidan uspjeh, napravila čudo. Naime, iako je njezina popularnost i prije bila na visini, utjecajem TikTok preporuka, postala je najčitanijom spisateljicom ljubavnih romana na svijetu.

Nema te države u kojoj svojim naslovima nije osvojila, većinom žensko, čitateljstvo. Srećom, ako vam se svidi ova priča, postoji još nekoliko prevedenih romana. Hoću knjigu, 18,90 € (142,40 kn)

Glukozna revolucija – Jessie Inchauspé

Mlada francuska biokemičarka napisala je priručnik o prehrani koji doslovce leti s polica knjižara. Iako se znanstvena istraživanja redovito prenose u publicističkim naslovima, neki se uspiju, kao čudom, izdvojiti. Smatramo da je tajna autoričina pristupa direktnost i eksperimentiranje zaključcima neovisnih istraživanja na vlastitu tijelu.

Osim toga, briljantno nam nudi trikove što zaobilaze tradicionalni pristup koji gotovo uvijek ističe koje biste namirnice trebali izbaciti želite li postići optimalnu težinu, a s njom i optimalno zdravlje. Instagramski profil autorice odličnim dijagramima objašnjava praktičnost teorije koja stoji iza ove „revolucije“ te vam preporučujemo da ga posjetite. Hoću knjigu, 18,45 € (139 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

„Emily in Paris“ se vratila – ovo su ključni outfiti

Iskoristite sniženja za dobre modne investicije

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići