Knjige koje ove jeseni morate pročitati

Nakon zatišja koje u izdavaštvu prati ljeto, nakladnici se pripremaju za užurbanu jesen. Ovo je tradicionalno vrijeme kada se objavljuje mnogo izvrsnih naslova koje su izdavači čuvali za završni dio godine

Kako ne biste propustili prvi val jesenskih naslova, napravili smo popis knjiga koje obvezno morate pročitati u rujnu. Izmiješali smo žanrove kako bismo ih prilagodili različitim ukusima pa se nadamo da ćete pronaći nešto za sebe.

NAJDRAŽE MOJE – Gabriel Tallent

Iako knjiga izlazi tek krajem mjeseca, moramo vas unaprijed pripremiti za nju. Prvijenac američkog genijalca Gabriela Tallenta nešto je uistinu posebno. Knjiga pripada u lijepu književnost jer je stil pisanja iznimno poetičan, a emocije kojima bombardira čitatelja nešto su novo i vrlo moćno.

Tema knjige obiteljsko je nasilje, a radnja prati život djevojčice koju otac zlostavlja. No ona je nevjerojatno čvrsta i preživljava teror oslanjajući se na svoje čisto srce puno ljubavi. Iskrenost bi bio pojam koji bismo upotrijebili kada bismo se morali koristiti samo jednom riječju u opisu djela. Beskompromisnost bi bio drugi. Šokantne situacije protkane su trenucima predivnih opisa prirode i duboko skrivene ljudskosti. Ovu knjigu uzmite u ruke tek kada ste spremni dopustiti autoru da vas odvede na područja u koja se sami ne usuđujete zaći. Hoću knjigu, 129 kn

IGRA LJUBAVI I MRŽNJE – Sally Thorne

Također odličan prvijenac, ali ovaj put dolazi iz svijeta ljubavnih romana. Romansa u uredu mnogima je poznata iz stvarnog života, što ne iznenađuje s obzirom na to koliko vremena provodimo na poslu. Kao što naslov kaže, naš par upleo se u igru u kojoj netko mora pobijediti.

No u ljubavi nema pobjednika pa će se zaigrani protagonisti više puta (ne)ugodno iznenaditi. Pravi osjećaji ne podnose igrice, a kada isplivaju na površinu, život se mijenja na neočekivane načine. Autorica je napisala pametan, zabavan i seksi roman o kojem se šire hvalospjevi i to s dobrim razlogom. U ovoj priči nema prave opasnosti te se čitatelj može opustiti i uživati u scenama iz dobro poznatog okružja. To što je roman nepredvidljiv i čita se bez daha, potvrđuje da je pred Sally karijera o kojoj mnogi autori samo sanjaju. Hoću knjigu, 99 kn

POSLJEDNJA STRAŽA – Stephen King

Vrhunski majstor mračnih tonova i neobičnih zapleta vraća se sa zadnjim dijelom svoje trilogije o umirovljenom detektivu Billu Hodgsonu. Prva je knjiga fenomenalni ‘Gospodin Mercedes’ po kojem je snimljena televizijska serija, sada u svojoj drugoj sezoni. Iako se romani vode kao serijal, svaki se može čitati zasebno jer imaju radnju koja je neovisna. Kingova vještina neupitna je pa ni novi čitatelji neće ostati nezadovoljni.

Ponovno se susrećemo s ubojicom iz ‘Mercedesa’, ali obrat koji ovaj roman donosi izvrstan je i neočekivan. S jedne strane vrlo prizemljena radnja izmiješana je s elementima nadnaravnog koje može prihvatiti svaki skeptik. Dovoljno je da volite napete priče i likove s kojima ćete se lako poistovjetiti. King je autor koji uznemiruje točno toliko koliko treba da se ipak ne uplašimo i pobjegnemo. Hoću knjigu, 39,90 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Akcijski krimići koji će oduševiti muškarce

Zabavan i šokantan triler

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići