Knjige koje podižu raspoloženje

Zavirite između korica novih naslova koji će vas razveseliti

Iako nam se proljeće bliži, nije sve tako sjajno. Vijestima nas bombardiraju iz sata u sat, a među njima je vrlo malo lijepih. Na nama je da usmjerimo pozornost na ono što nam daje energiju i izbjegavamo ono što nam je oduzima. Moć naše pažnje je golema jer nam omogućuje izabrati što će nam biti važno. Poznato je da knjige liječe, no među brojnim naslovima treba znati pogoditi pravi koji podiže raspoloženje. Evo nekih naših prijedloga „dizalica“.

WABI-SABI – Beth Kempton

Japanski koncept wabi-sabi pomaže nam da vidimo ljepotu u nesavršenom, cijenimo jednostavnost i prihvatimo prolaznost svega. Iako korijene ima u zenu i ceremoniji čaja, univerzalna mudrost wabi-sabija danas može postati lijek za naš hektičan, konzumeristički svijet: potiče nas da usporimo, ponovno se povežemo s prirodom i budemo nježni prema sebi.

Od usklađivanja s ritmovima godišnjih doba do uređenja toplog doma, od redefiniranja neuspjeha do dostojanstvenog starenja, wabi-sabi nam pomaže da sve pojednostavimo i usredotočimo se na ono što je zaista važno. Beth Kempton, nagrađivana autorica i japanologinja daje nam jedinstveni uvid u drevnu japansku mudrost, vodeći nas u potragu za novim načinima suočavanja sa životnim izazovima i smislom koji nadilazi materijalno. Hoću knjigu, 139 kn

OTOK KAMELIJA – Tabea Bach

„Otok kamelija“ prekrasan je roman o ljubavi, hrabrosti, povjerenju i povratku prirodi. Sylvia je naoko postigla sve, ali ne nalazi sreću ni u užurbanome životu ni u prividno savršenom braku. Kad naslijedi Otok kamelija u Bretanji, napušta München.

No Sylvijin suprug, koji se razumije u financije, već je ponudio otok na prodaju pa ljudi koji se na njemu bave uzgojem kamelija nemaju dobro mišljenje o nepoznatoj nasljednici. Opijena čarolijom otoka i dirnuta srdačnošću ljudi, Sylvia im odluči prešutjeti svoj identitet. Kad se zaljubi u Maëla, koji na otoku radi kao vrtlar, njezin položaj postaje vrlo zamršen. Hoću knjigu i Tisak Media, 119 kn

BISERNA SESTRA – Lucinda Riley

Zahvaljujući tajlandskim plažama koje ostavljaju bez daha i tek djelomično ukroćenoj divljini kolonijalne Australije, „Biserna sestra“ četvrti je i genijalno napisan nastavak „Sedam sestara“, epskoga serijala Lucinde Riley koji redovito zauzima vrh ljestvice bestselera diljem Europe.

Ova saga u sedam nastavaka prati životne priče sedam posvojenih žena koje tragaju za svojim porijeklom. Autorica svaku knjigu posvećuje jednoj od njih te nas vodi na daleka putovanja – u stvarnom svijetu, ali i u prošlost, u ključne trenutke koji su utjecali na današnji svijet. Svakako treba prvo pročitati naslov „Sedam sestara“, a zatim nastaviti po redu. Saga za čuvanje u srcu. Hoću knjigu i Tisak Media, 129 kn

ALICEINA MREŽA – Kate Quinn

U očaravajućem novom povijesnom romanu autorice Kate Quinn, dvije žene – špijunka, unovačena u čuvenu francusku mrežu Alice za vrijeme Prvog svjetskog rata i pomalo neobična djevojka, Amerikanaka i pripadnica tamošnjeg visokog društva koja traži svoju rođakinju nestalu 1947., udružene su u ovoj čudesnoj priči o hrabrosti i iskupljenju.

Iako je povijesno razdoblje u koje je smještena priča vrlo turbulentno – i turobno – autorica nam govori o snazi koju junakinje imaju u sebi te je u konačnici pozitivna i nadahnjujuća. Osim ovog romana, Kate Quinn napisala je trilogiju „Ljubavnica Rima“ koja je svojevremeno bila jedna od najprodavanijih u nas. Ako i dalje sumnjate u naš izbor, podatak da je Reese Witherspoon bacila oko na autoricu te je preporučuje u svom književnom klubu možda će vas razuvjeriti. Hoću knjigu i Tisak Media, 119 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Novi bestseleri u knjižarama

Slavimo ljubav riječima

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići