Knjige kojima ćete lakše ući u završni dio godine

Branko Matijašević donosi nove prijedloge

Htjeli to ili ne, ljeto polako privodimo njegovu kraju. Pomalo, čak i kad je vruće, a pogled skrenemo prema dolje tražeći hlad, nailazimo na sve više otpala lišća. Ne brinite se, nije još alarmantno, no nazire se prijelaz u hladnije doba godine. To je, također, doba kad moramo uprijeti sve svoje snage kako bismo zahtjevnu 2022. spretno doveli do kvalitetnog kraja te napravili temelj za novi početak. Ipak, ne trčimo pred rudo, krenimo s najavom ove promjene nježno i gotovo neprimjetno.

Znanost hodanja – Annabel Streets

Kao što smo i obećali, krećemo lagano. Možda ste tijekom ljeta nastavili s vježbanjem koje vas je dovelo do ove savršene linije, no većinom malo olabavimo pa se polako treba vratiti u formu. Za to ne postoji idealnija tjelovježba od – običnog hodanja. Jedna noga ispred druge i već ste na cilju. Ovo je izvrsna metafora za sva postignuća u životu. Korak po korak.

Knjiga nas vodi kroz osnovne benefite te aktivnosti, a usto nam skreće pozornost na mnoge druge koje često previdimo. Ritam hodanja je poput disanja, a na nama je samo da u pokretu osjetimo taj puls života. Ovaj istodobno praktičan i šarmantan vodič postavit će vam izazov: kako da vaše šetnje postanu raznovrsne, inspirativne i kako da od njih imate što više dobrobiti. Majstorski ispreplićući znanstvene dokaze, vlastita iskustva i povijesne anegdote, nagrađivana autorica Annabel Streets nas neodoljivo, pa i neumoljivo, nagovara da izađemo iz kuće. Tisak media, 139 kn

Djevojka iz močvare – Delia Owens

Iako je ovaj naslov u nas pri objavljivanju ostao malo u pozadini, snaga autoričine proze isplivala je na površinu te sad, uz poticaj filma koji upravo gledamo, jaše na valu uspjeha. Djevojka iz močvare dirljiva je priča o odrastanju i ljubavi koja slama srce, kao i zapanjujuća oda prirodi i preživljavanju pod njezinim okriljem. Ova knjiga pršti toplinom, ljepotom i prkosom i nikog ne ostavlja ravnodušnim.

S više od milijun prodanih primjeraka u godini nakon objavljivanja, roman se od samozatajnog debitantskog djela prometnuo u književnu senzaciju. Ovaj bestseler New York Timesa glumica Reese Witherspoon odabrala je za svoj knjižni klub, ali i kao predložak za istoimenu ekranizaciju koju je producirala upravo njena tvrtka Hello Sunshine. Usudit ćemo se reći da se radi o budućem klasiku koji će još dugo ostati s nama. Tisak media, 129 kn

Osam detektiva – Alex Pavesi

Engleski pisac Alex Pavesi svojim je prvim romanom, Osam detektiva, priskrbio laskave usporedbe s neprikosnovenom kraljicom žanra Agathom Christie. Napeto i intrigantno od prve do posljednje stranice, originalno i neobično napisano, ovo je djelo obavezno štivo svih ljubiteljica i ljubitelja dobrih trilera i kriminalističkih romana. Pisac i matematičar Grant McAllister nije dugo uživao u svojoj slavi. Ubrzo nakon što je objavio zbirku krimi-priča, preselio se na udaljeni mediteranski otok gdje mu se zameo trag.

No ambiciozna mlada urednica Julia Hart odluči ga pronaći pod svaku cijenu nakon što slučajno pronađe jedan od rijetkih sačuvanih primjeraka knjige i odluči objaviti novo izdanje. Ali prije toga, priče treba detaljno proučiti – a Julia se ubrzo nakon upoznavanja s Grantom počne pitati jesu li zločini postojali samo na papiru ili se iza njih krije puno mračnija istina. Hoću knjigu, 129 kn

Pedeset riječi za kišu – Asha Lemmie

Knjigu ćemo čitati početkom rujna, no nismo je mogli odoljeti spomenuti. Naslovnica, naslov… Kyoto 1948., plavi automobil parkiran pred plemićkom vilom, očajna majka koja ostavlja djevojčicu prisiljenu obećati da će zauvijek biti poslušna. Ostatak života ta ista djevojčica samu će sebe spašavati tako što će uvijek iznova to obećanje kršiti. Kao izvanbračno dijete japanske aristokratkinje i afroameričkog vojnika, Nori od rođenja nigdje ne pripada.

Iako su je djed i baka uzeli k sebi, učinili su to samo kako bi je sakrili, užasavajući se mrlje na carskom rodoslovlju, očajni u nastojanju da održe tradiciju u poslijeratnom Japanu. Poslušna preko svake mjere, Nori prihvaća osamu, boreći se s prirodnim znatiželjom i gorućim pitanjima o tome što se nalazi izvan zidova potkrovlja. Kupke koje izbjeljuju kožu, vojnička disciplina i kažnjavanje neposluha dio su svakodnevice do trenutka kad na imanje stiže novi član obitelji. Kroz dva desetljeća neizvjesnosti, glazbe, avanture, tuge i ljubavi, roman Pedeset riječi za kišu uči nas o vezama koje nam daju snagu i o tome što nam znači sloboda. Hoću knjigu, 149,90 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Za chic dojam odjenite crno ili bijelo

Utonite u luksuz

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići