Knjige o kojima se priča s razlogom

Neke su knjige posebne i ostaju bestseleri desetljećima

Ove godine imamo sreće jer su objavljene najmanje dvije takve. Prva je u originalu objavljena još davne 2003., ali njezin utjecaj ne jenjava, nego postaje sve veći. Druga je objavljena nedavno, ali je odmah bilo bjelodano da je riječ o modernom klasiku koji će se čitati još dugo, dugo. Obje su knjige romani koji se bave unutarnjim životima svojih protagonista i načinima na koji se oni duboko mijenjaju. No, nemojte se uplašiti – nije riječ o nekim teškim knjigama. Iako se obje bave vrlo ozbiljnim temama, tijekom i nakon čitanja osjećat ćete se bolje nego ikad jer djeluju kao tonik. Da, takva je njihova optimistična moć.

KAFIĆ NA KRAJU SVIJETA – John Strelecky
Ovaj mini-roman vrlo je posebna knjiga. Nastala je nakon jednog razdoblja u autorovim tridesetima koje mu je život izvrnulo naglavce – u pozitivnom smislu. Osobna promjena vrlo je individualna stvar te ju je teško opisati riječima, a još teže prenijeti drugima. Mudri autori koriste tako, umjesto vodiča, medij romana te napišu klasik koji se čita generacijama, a kroz radnju prenosi važne misli i poruke.

Jedna takva knjiga je ‘Alkemičar’, a sada imamo prilike pročitati neobičan i poticajan ‘Kafić na kraju svijeta’. Narator je biznismen koji se izgubio na svojem putovanju na odmor te se našao na usamljenome mjestu koje nudi razna čuda – gastronomska i duhovna. Kafić iz naslova zove se ‘Zašto ste ovdje?’, a osoblje u njemu i posjetitelji opravdavaju taj naziv. Zabavni, ali duboki dijalozi srž su ove knjige koja brojnim pitanjima u čitatelju potiče znatiželju i sigurnom ga rukom vodi k samome sebi.

Hoću knjigu i Tisak Media, 99 kn

ČUVAR IZGUBLJENIH STVARI – Ruth Hogan
Kao i u prethodnoj preporuci, i u ovom se romanu o nevidljivom govori na pomalo mističan način. Radnja romana ipak je mnogo složenija, što samo uvećava zadovoljstvo čitanja. Protagonist je godinama skupljao izgubljene stvari, a sada, kada je sunce njegova života na zalasku, to prenosi na svoju asistenticu koja mora nastaviti njegov vrijedan posao te pronaći ljude kojima predmeti pripadaju.

Ovo je knjiga o izgubljenim i pronađenim ljudima, a materijalni predmeti samo su metafora kojom se autorica koristi na vrlo vješt način, zavaravajući čitatelja da se opusti u priči, a ona mu na nježan način servira ozbiljne teme koje se često izbjegavaju. Roman pun ljubavi, ljepote i tople mistike. Nikako ga nemojte propustiti jer se čita lako, a pruža jako mnogo.

Hoću knjigu i Tisak Media, 99 kn

INSPIRIRAJTE SE

Top tri naslova kojima ni jedna žena neće reći ne

Intrigantna priča o siromašnoj djevojci koja završi u luksuznoj palači

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići