Top tri naslova kojima ni jedna žena neće reći ne

Želite li razveseliti prijateljicu, suprugu, majku ili sestru, s dobro odabranom knjigom nećete pogriješiti

Iako živimo u ubrzanom svijetu u kojem nam informacije ispred očiju prolaze vrtoglavom brzinom, svakome od nas ponekad zatreba odmor od svega. Čitanje je jedan od načina opuštanja koji preporučuju psiholozi, tvrdeći da je ta aktivnost savršeno usklađena s našim mozgom te da nas smiruje čak i više od slušanja omiljene glazbe. Ovdje ćemo se posvetiti trima romanima vrlo različitih tema i radnji, a smatramo da će svaki od njih biti prikladan za žensku osobu koja se voli izgubiti među stranicama odlične knjige.

PRIČA O ONIMA KOJI BJEŽE I ONIMA KOJI OSTAJU – Elena Ferrante
Romani Elene Ferrante izuzetne su knjige. Prije svega preporučujemo ciklus ‘Genijalna prijateljica’, a ovo je njegov treći nastavak.

U prvoj smo knjizi upoznali dvije izuzetne žene, Elenu i Lilu, dok su još bile djevojčice u siromašnom predgrađu Napulja. Od tada je prošlo puno vremena, a njihovo prijateljstvo i dalje opstaje. Priča je ispričana kroz prizmu jedne od njih, a ona nas vodi kroz mnoge izazove u turbulentnim razdobljima njihovih života. Bez obzira jesu li zajedno ili svaka na nekom drugom mjestu, ta nevidljiva spona koja ih veže magična je. Kao i pisanje jedne od najboljih autorica našeg vremena, Elene Ferrante. Hoću knjigu, 129 kn

MALE LAŽI – Liane Moriarty
Još jedna iznimno popularna autorica i roman po kojem je snimljena vrlo uspješna TV serija. Glavne protagonistice romana razne su majke u malom američkom gradiću.

Pratimo njihove svakodnevne živote, ali već na početku saznajemo da se dogodilo neko ubojstvo. Ne zna se o kome se radi i tko je počinitelj pa ta sjena zločina obilježava sve događaje u knjizi, koliko god se oni činili običnima. Žene iz romana redom su snažne i pune karaktera, ali njihovi obiteljski životi puni su tajni i laži – malih i velikih. Od dana objavljivanja, ova knjiga ne silazi s liste najprodavanijih naslova, a autorica je utjecala na razvoj trenutačno vrlo popularnog žanra obiteljskog trilera. Hoću knjigu, 99 kn

SLUŠKINJINA PRIČA – Margaret Atwood
Također knjiga po kojoj je snimljena jedna od najutjecajnijih serija svih vremena. Upravo je krenula druga sezona pa je krajnje vrijeme da se pročita i knjiga.

Radnja je smještena u stravični svijet bliske budućnosti u kojem su prava žena svedena na minimum minimuma. Junakinja romana, Offred, jedna je od ‘sluškinja’. To ne zvuči toliko loše, ali uloga tih sluškinja nije nimalo zavidna. Budući da se širom planeta drastično smanjio fertilitet, žene koje mogu rađati zdravu djecu dodjeljuju se bogatim i moćnim obiteljima kako bi činile upravo to – bile majke za nekog drugog. Nakon što rode, dijete im se oduzima i postaje članom obitelji, a one se udaljuju od njega ubrzo nakon rađanja. Potresna, ali izvrsna priča o položaju žena i majki u društvu. U ovome trenutku povijesti, ovaj roman još je bitniji nego u vrijeme kada je napisan. Hoću knjigu, 149 kn

INSPIRIRAJTE SE

Intrigantna priča o siromašnoj djevojci koja završi u luksuznoj palači

'Nabor u vremenu' – povratak velikog klasika za mlade

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići