Knjige za plažu i hladovinu

Među najljepšim trenucima ljeta nalaze se oni provedeni uz dobru knjigu

Kad je vani toplo i sunce sja, ugodna hladovina idealna je za odmoriti se, a šum mora djeluje kao prirodan umanjivač stresa. Knjige su tada prijatelji koji od nas ne očekuju mnogo, ali mnogo daju. Ovo su naše preporuke za kraj vrućeg srpnja.

Knjižara na obali – Jenny Colgan

Bila jednom jedna mala knjižara na obali jezera. Ta je knjižara imala police kao i svaka druga, no ova je bila malo drugačija – na kotačima. Mali plavi kombi nosio je knjige obalama jezera Loch Ness, a čitatelji su dolazili po još. I još.

Ovaj roman Jenny Colgan prati život samohrane majke koja se bori s egzistencijom i razočaranjem u oca njezina sina. Kad joj ponude posao dadilje u jednoj škotskoj obitelji, ona smjesta prihvaća poziciju znajući da nema što izgubiti. Usto, radit će kao pomoćna knjižničarka u spomenutom vozilu i time sinu omogućiti normalno djetinjstvo. Ovaj vas roman upoznaje s brojnim šarolikim likovima čiji će vas životi inspirirati i okrijepiti. Hoću knjigu, 129 kn

Frida Kahlo: Život u slikama – María Hesse

Nijedna slikarica nije ostavila traga u svjetskoj umjetnosti i popularnoj kulturi kao Frida Kahlo. Njezina magična osobnost nikoga ne ostavlja ravnodušnim, neobična ljepota i osebujan stil osvajaju poput egzotičnog cvijeta, a slike progovaraju jezikom boli i samoće koje svako srce razumije.

Uvijek je živjela u krajnostima, u koloritu ili crnilu, u sreći ili najdubljoj tuzi, u smijehu i pjesmi kojom je voljela privlačiti pozornost ili u samoći ateljea, gdje je slikala iz potpunog očaja. Malo-pomalo izlazila je iz sjene voljenog supruga, slikara Diega Rivere, i svijet se poklonio najvećoj meksičkoj slikarici svih vremena. Vječna inspiracija mnogima, nadahnula je i Maríju Hesse da nas povede na ovo čarobno putovanje njezinim životom i djelom. Hoću knjigu, 149 kn

Mjesečeva sestra – Lucinda Riley

Novi nastavak sage o sedam posvojenih sestara koje su u naslijeđe dobile tragove kojima će pronaći svoje prave obitelji. Tiggy, vrlo duhovna i intuitivna sestra, saznaje za staro proročanstvo i otkriva kako su njezinu prošlost oblikovali drevna zajednica Cigana i najslavnija plesačica flamenca svog naraštaja.

U romanu se povijesne činjenice i elementi fikcije izmjenjuju s takvom vještinom da se čitatelj za tren izgubi u tajanstvenoj i očaravajućoj priči, a stranice se listaju same od sebe. Posjetit ćete škotska visočja i ciganske pećine koje nadgledaju čarobnu palaču Alhambra. Jedno je jasno, ovu obiteljsku sagu nećete moći prestati čitati. Hoću knjigu, 129 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Pripreme za godišnji odmor

Mindful ljeto

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići