Kolač s marelicama

Bruna Vučak donosi recept za slasni kolač

Znam da je ljeti svima naporno paliti pećnicu, ali za ovaj kolač se stvarno isplati! Priprema je brza i vrlo jednostavna, a dovoljna vam je samo jedna posuda. Nadam se da ćete iskoristiti sezonu marelica i isprobati ovaj recept, naročito zato što je idealan za nenajavljene goste.

Jaja S-BUDGET,(2,29 €) (17,45 kn), šećer S-BUDGET, (1,20 €) (9,15 kn), ulje S-BUDGET (1,90 €) (14,48 kn), grčki jogurt S-BUDGET, (2,10 €) (16 kn), vanilija S-BUDGET (2,80 €) (21,24 kn), brašno S-BUDGET, (1,05 €) (8 kn), griz S-BUDGET, (0,99 €) (7,55 kn), prašak za pecivo  S-BUDGET, (0,20 €) (1,52 kn), šećer u prahu S-BUDGET, (0,90 €) (6,86 kn)

 

Sastojci:

4 jaja

100 g šećera

80 ml ulja

150 g grčkog jogurta

1 žličica vanilije

150 g brašna

220 g griza

1 prašak za pecivo

1 naranča, korica i sok

500 g marelica

10 g listića badema

šećer u prahu, za posipanje

 

Priprema:

Pjenjačom ili mikserom istucite jaja sa šećerom te dodajte ulje, grčki jogurt i vaniliju pa sve sjedinite.

Dodajte koricu i sok naranče, brašno, griz, prašak za pecivo i sve dobro pomiješajte.

Smjesu prebacite u posudu za pečenje, po vrhu naslažite narezane marelice i pospite listićima badema.

Pecite 30-ak minuta na 180 °C.

Kad se pečeni kolač malo ohladi, pospite ga šećerom u prahu.

Foto: Bruna Vučak

INSPIRIRAJTE SE

Crumble s breskvama

Brzi tiramisu s jagodama u čaši

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići