Kriminalistički romani koji će vas odvojiti od ekrana

Naslovi koji će vas držati u napetosti od korice do korice

Nije da nam ekrani svih vrsta i oblika ne donose izvanredan užitak, no ponekad zaboravimo od njih se odvojiti. Koliko ste kriminalističkih serija pogledali? A koliko ste knjiga slične tematike pročitali? Kod većine vlada veliki nesrazmjer. Naš je prijedlog da napravite sklad u sadržaju koji konzumirate – malo ovog, malo onog. Kako bismo vam pomogli pronaći štivo koje će vas držati prikovanima uz knjigu, pogledali smo što nam nude knjižare.

Anatomija jednog skandala – Sarah Vaughan

Pratite li serije, onda znate da je upravo ova među najgledanijima na Netflixu. No, davno prije, unatrag koju godinu, objavljen je i roman po kojem je serija snimljena. Radi se o legalističkom trileru koji je u žanr krimića unio neke novotarije.

James je ministar bez portfelja u britanskoj vladi i još od studentskih dana najbolji premijerov prijatelj. Osim razuzdanih studentskih zabava, oni dijele i tajnu koja ne smije izaći na vidjelo. Kada vlast i moć Jamesu zavrte pameću, upustit će se u neopreznu ljubavnu vezu sa svojom suradnicom koja će ga optužiti za pokušaj silovanja. Bit će to skandal koji će doprijeti do samog srca britanske vlasti. Tisak media, 119 kn

Sobarica – Nita Prose

Roman koji je odmah po objavljivanju trenutačno postao hit pripada podžanru krimića u kojima nema naglašenog nasilja, nego se radnja odvija na šahovskoj ploči junakova (i čitateljeva) uma. Osnovno pitanje jest: tko je počinitelj? Molly Gray naviknula je biti nevidljiva, skrivena od tuđih pogleda. Čak i njezin posao, sobarice u luksuznom hotelu, zahtijeva da bude nevidljiva.

Ona je samo sobarica – zašto bi je itko trebao primijetiti? Njezino je da čisti, radi i ignorira sve ekscentričnosti i tajne gostiju. U svom poslu, njegovoj rutini i strogo propisanim pravilima, dvadesetpetogodišnja Molly svejedno neizmjerno uživa. No njezin se život preokrene naopačke kada otkrije mrtvo tijelo ozloglašena gosta, Charlesa Blacka. Hoću knjigu, 129 kn

Sasvim obična obitelj – Mattias Edvardsson

Christopher Olsen, mlad i uspješan poslovni čovjek, pronađen je izboden na gimnazijskom igralištu. Način ubojstva ukazuje na zločin iz strasti koji se odigrao usred noći, no policija je vrlo efikasna i već sljedećeg dana privodi osumnjičenu za ubojstvo, devetnaestogodišnju djevojku Stellu Sandell. „Sasvim obična obitelj“ uzbudljiv je triler nove švedske zvijezde Mattiasa Edvardssona koji se ne ispušta iz ruku do posljednje stranice, a kritičari ga već nazivaju književnim fenomenom.

Ispričani iz perspektive triju glavnih likova – oca, kćeri i majke – obični i nesvakidašnji događaji kod Sandellovih sklapaju se u kaleidoskopsku priču o zločinu i obitelji u potrazi za odgovorom na pitanje koliko je daleko čovjek spreman otići da bi zaštitio one koje voli. Hoću knjigu, 139 kn

Tragač – Tana French

Nakon dvadeset pet godina rada u čikaškoj policiji, ali i teškog razvoda, Cal Hooper uvjeren je kako je preseljenje u irsko selo upravo ono što mu je potrebno. Sve što želi jest izgraditi novi život na lijepoj lokaciji s dobrim pubom u kojem se ništa ne događa.

No kada mu se obrati Trey čiji je brat nestao, Cal počinje otkrivati slojeve mraka koji se kriju iza idiličnih pejzaža i počinje shvaćati da i najmanja mjesta kriju opasne tajne. „Tragač“ Tane French – jedne od najboljih kriminalističkih autorica našeg doba – majstorski je ispričana priča, bogate atmosfere, o tome kako razlikujemo dobro od lošeg u svijetu gdje jasna podjela između tih dvaju polova ne postoji. Tisak media, 139 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Popularna psihologinja s TikToka napisala je hit-knjigu

Predimenzionirani krojevi i dalje vladaju

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići