Tikvice su počele puniti šarene tezge, a Sanja Mijac s bloga Domaćica s njima je pripremila male lisnate zalogaje koje možete poslužiti gostima ili ih pripremiti sebi i obitelji kao neki međuobrok ili doručak za neke lijepe sunčane ljetne dane koje dolaze.
Sastojcima i količinama u ovom receptu možete se igrati i skroz ga prilagoditi sebi. Možete koristiti gljive, šunku ili kobasice, kao i tvrdi sir – ili pak odabrati jednostavnu kombinaciju – najdraže tikvice i malo mozzarelle.
Nadamo se da ćete uživati u ovim hrskavim zalogajima.
Dobar tek!
Svježe razvučeno lisnato tijesto S-BUDGET, 6,99 kn; malo koncentrata od rajčice Podravka Passata Istarska rajčica, 3,99 kn; svježe tikvice 1 kg, 6,99 kn; mozzarella S-BUDGET, 6,49 kn; sol, papar, svježi ili sušeni origano; po želji: svježa rajčica Vrtovi Hrvatske 400 g, 6,99 kn, sve INTERSPAR
Priprema:
1. Tikvice operite pa ih narežite na kolute, posolite ih i ostavite 10 – 15 minuta da puste vodu.
2. Pećnicu zagrijte na 200 °C.
3. Veliki lim obložite masnim papirom za pečenje.
4. Lisnato tijesto pomoću modlice izrežite na krugove.
5. Krugove poslažite na lim pa ih premažite s malo umaka od rajčice. Ovdje možete dodati i malo nasjeckane svježe rajčice.
6. Stavite narezanu mozzarellu.
7. Tikvice sada ocijedite i poslažite ih na mozzarellu. Po želji začinite sa solju, paprom ili začinima po želji.
8. Pecite ih oko 10 – 15 minuta, ovisno o pećnici.
9. Gotove lisnate zalogaje posipajte svježim origanom ili listovima svježeg bosiljka.
Foto: Sanja Mijac