Hitovi za uživanje u hladovini

Najbolje ljetno društvo nalazi se u – knjigama

Visoke temperature ne posustaju, sunce nam pokazuje svu svoju snagu, a hladovina – u kombinaciji s klima-uređajem – pruža prijeko potreban spas. Ljeto je doba kad se volimo ispružiti u miru i prikupiti energiju za drugi, aktivni dio godine. U tome nam itekako mogu pomoći knjige jer se smatra da je čitanje najučinkovitiji oblik smirivanja uma. Izdavači to dobro znaju te nam svakoga ljeta omoguće pristup najvećim svjetskih hitovima. Evo nekih od njih.

Dogodine u Havani – Chanel Cleeton

Kuba je jedna od onih egzotičnih zemalja koje se nalaze na listama mnogih svjetskih putnika. No otputovati je lako uz knjigu, posebice ako se radi o velikom hitu koji je za svoj književni klub preporučila i utjecajna glumica Reese Witherspoon.

Dualna radnja u kojoj pratimo povijest jedne obitelji pokazuje nam svu raskoš, ali i turbulencije kroz koje je ova država prolazila u posljednjih nekoliko desetljeća. Ima nešto u knjigama koje istražuju obiteljske korijene, a ovaj roman pruža nezaboravno iskustvo i među najvećim je trenutačno dostupnim bestselerima na hrvatskom. # 119 kn

Luna – Ian MacDonald

Znanstvena fantastika u stilu ‘Igre prijestolja’? Ne znamo za vas, ali mi smo tražili upravo takvo što kako bismo popunili rupu ostalu nakon emitiranja posljednje (ne baš savršene) epizode serije. Trilogiju ‘Luna’ nazivaju jednim od najuzbudljivijih i najvažnijih znanstveno-fantastičkih serijala desetljeća.

U prvom dijelu serijala, radnja je smještena u daleku budućnost, oko pedeset godina nakon koloniziranja Mjeseca. Iako je tehnologija u knjizi vrlo napredna, knjiga je istovremeno uzbudljiv triler o članovima jedne obitelji uhvaćenima u žestokoj i nemilosrdnoj borbi za prevlast u surovom okruženju Mjeseca. Prateći sudbine raznolikih likova, ‘Luna’ pruža nezaboravan prikaz zastrašujućeg novog doma čovječanstva. # 139 kn

Devet potpunih neznanaca – Liane Moriarty

Koliko se god mi trudili da bude drugačije, književnom ljetu bez dobrog kriminalističkog romana nešto nedostaje. Srećom, tu je nova knjiga poznate Liane Moriarty, autorice zaslužne za predložak serije ‘Male laži’, čiju smo drugu sezonu upravo odgledali.

Ova nas autorica iznenadi svakom svojom knjigom, a u ‘Devet potpunih neznanaca’ odlazimo u jednu kuću za ljetovanje u kojoj se upoznaje devetero gostiju iscrpljenih gradskim životom, a koji se dotad nisu vidjeli i ne znaju ništa jedan o drugom. Moriarty je vrsna spisateljica koja točno zna kada u priču treba ubaciti pokoji novi element iznenađenja kako bi čitatelja neprestano držala na rubu stolca (ili u vašem slučaju, ležaljke). # 129 kn

Svi navedeni naslovi dostupni su u knjižarama Tisak Medije i Hoću knjigu.

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

'Izgubljeni čovjek' - idealan suputnik za more

Savršeno ljetno štivo

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići