Male stvari koje pomažu u boljoj organizaciji prostora

Sve za vašu oazu

Iako redovito brinemo o svome domu i pazimo na sve detalje, količina obaveza nas može učiniti preplavljenima. Možda vas nerviraju čarape koje ispadaju iz ormara, igračke koje nemate više kuda staviti ili radni stol za kojim se ne uspijevate koncentrirati… Sve su to svakodnevne boljke koje utječu na našu udobnost u vlastitome prostoru, ali i na vidljivu urednost te ukupnu atmosferu.

Organizacija prostora nije samo u promišljanju što gdje staviti, već i kako si pojednostaviti da biste dugoročno bili zadovoljni. Važno je da si omogućite nesmetano kretanje, obavljanje kućanskih poslova, da vam ormari nisu prepuni, a ladice neuredne.

Prvi korak u organizaciji jest razvrstavanje stvari koje posjedujete i eliminacija suvišnih predmeta koje dugo niste koristili.

Drugi korak je u osmišljavanju sustava u vašem domu koji će biti optimalan za vas i vašu obitelj, ali i jednostavan za održavanje. Promislite o svojim navikama tijekom dana, što od stvari trebate u višim policama i ladicama, a što možete pospremiti dublje i čuvati za posebne prilike.

U tome vam uvelike pomažu i sitnice koje olakšavaju organizaciju prostora, a mi smo popisali nekoliko koje vam mogu poslužiti kao inspiracija.

 

Kutija za nakit spasit će vas stalnog gubljenja omiljenog prstenja ili ogrlica, a prostor činiti urednim i chic. Ondje možete “sakriti” i gumice te ukosnice.

Umbra, Müller, 74,31 €

Dupla posuda koja štedi prostor, a osim klasičnog voća i povrća koje u nju možete servirati, možete je po potrebi i prenamijeniti te u nju odložiti svakodnevne stvarčice koje vam se povlače po hodniku, poput ključeva i mini kišobrana te je postaviti kao zanimljiv dodatak interijeru.

Emile Henry Grand, Lonci & poklopci, 149, 50 €

Mekane kutije su idealne za pospremiti čarape ili donje rublje, igračke, proizvode za kosu ili tijelo… Lako ih prilagodite prostoru u kojem želite da budu jer nisu robusne i glomazne, a jednako su izdržljive. Možete ih imati nekoliko u ladici i stvoriti vlastitu organizaciju prostora, prema potrebi.

Kela, Müller, 7,99 €

Posuda za kuhinjski pribor stane i u najmanji kutak, a uvijek je pri ruci. Tako ćete izbjeći stalno tražiti po ladicama ono što najčešće koristite, a možete je prenamijeniti i za kemijske olovke ili slične potrepštine.

Tognana, Interspar, 13,69 €

Kutija za make-up s ogledalom je sve što vam treba da vam vaša bogata kolekcija uvijek bude na jednome mjestu. Osim što će sve izgledati urednije, lakše ćete pratiti što vam je od šminke pri kraju, a osim paleta, maskara i ruževa, u kutiju možete staviti i primer, maramice za čišćenje i kistove.

Beauty Organizer, dm, 6,09 €

Kvačice vam sigurno trebaju, čak i kad mislite da ih imate dovoljno. Mnoge vam neće završiti samo na rublju, već i za pričvršćivanje otvorenih prehrambenih pakiranja, a omiljene su i djeci pri igranju. Ove će izgledati i poput umjetničke instalacije, pa svoje rublje nećete morati sakrivati niti od gostiju, a možete ih koristiti i kao kreativne kvačice za fotografije ili podsjetnike.

 

Monkey Business, Hoću knjigu, 23,30 €

 

Foto: Canva, press

Detalji koji dom znače

Pretvorite dom u opuštajuću oazu

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići