Mirisi kojima ćete ostaviti trag

Top odabir za nju i njega

Iako svatko od nas ima svoj omiljeni parfem od kojeg se ne odvaja tijekom cijele godine, ponekad nam je ipak potrebna promjena. Tu potrebu najčešće osjetimo na prijelazima sezona, osobito onih ključnih – zimskih i ljetnih, koje zahtijevaju i drastičniju promjenu garderobe. No u moru različitih aromatičnih nota ponekad je pravi izazov odabrati idealan miris koji će obilježiti naredno razdoblje. U isto vrijeme, postoji uvriježeno mišljenje kako su pojedine note rezervirane isključivo za određenu sezonu te da nisu primjerene u nekom drugom razdoblju. Tako se često kaže da su cvjetni i voćni mirisi isključivo rezervirani za proljeće i ljeto, a puna vanilija i sandalovina za zimske mjesece.

To vjerovanje najviše je uvjetovano težinom, odnosno lakoćom pojedinih nota mirisa. Istina je da će drveni i intenzivno slatki tonovi biti prejaki u spoju s prirodnim mirisima tijela u vrućim sezonama, a lagani voćni i cvjetni preslabi za slojevite zimske kombinacije. Ipak, time se ne biste trebali voditi i na temelju ovih informacija naslijepo birati miris jer će intenzitet i zastupljenost određene arome učiniti veliku razliku. Stoga, prije odabira, miris svakako isprobajte na čistoj koži bez ikakvog drugog mirisa i tek se sljedećeg dana vratite po svoj novi parfem. Naime, parfem neće isto mirisati u bočici i na vama, dok se na nekome taj isti miris uopće neće osjetiti, a na nekome će pak danima mirisati.

Lancôme La vie est belle edp 30 ml, dm, 469,90 kn (62,37 €)

Jasmine & Bergamote edt 50 ml, L’Occitane, 441,70 kn (58,62 €)

Chloé Nomade edp 50 ml, Müller, 903,90 kn (119,97 €)

Kupujete li miris kao dar, najsigurnija opcija bit će parfem za koji već znate da ga ta osoba koristi i voli. No, želite li nekoga iznenaditi nekim novitetom, svakako se vodite tonovima, ali i brendom parfema za koji znate da voli. Te će vam odrednice biti najsigurniji smjer prilikom odabira. Ipak, svakako se konzultirajte sa sveznajućim internetom na kojem ćete sigurno pronaći sve informacije, a vjerojatno i usporedne analize mirisa velikih parfemskih kuća. To će vam osobito koristiti birate li parfem za muškarca. Naime, oni nisu toliko skloni eksperimentiranju mirisima kao što je slučaj sa ženama. Stoga je vrlo važno da prije kupnje obavite iscrpno istraživanje.

Midnight hour edt 80 ml, Zara, 82,50 kn (10,95 €)

Prada L’Homme Prada edt 100 ml, Müller, 869,90 kn (115,45 €)

L’Occitan edt 75 ml, L’Occitane, 433,70 kn (57,56 €)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Hit blagdanski outfiti za sve generacije

Osnovni komadi u koje trebate investirati ove zime

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići