‘Nabor u vremenu’ – povratak velikog klasika za mlade

Ovo je prva od knjiga u serijalu o obitelji Murry, s mladom autsajdericom Meg Murry u ulozi spasiteljice svijeta

Remek-djelo znanstvene fantastike, Nabor u vremenu autorice Madeleine L’Engle, prvi je put objavljeno 1962. Iako je autorica prošla vrlo težak put do objavljivanja svojeg rukopisa, knjiga je kasnije dobila mnogo književnih nagrada te nadahnula niz generacija čitatelja i pisaca. Disney je snimio film, a ekranizacija koja slijedi ima potencijal postati legendarnom. Uz glumačku postavu koja uključujuće zvijezde poput Oprah Winfrey, Reese Witherspoon i mlade debitantice Storm Reid, Nabor u vremenu u našim kinima počet će se prikazivati za nekoliko tjedana. Kako biste se što bolje pripremili za film, preporučujemo vam novo izdanje knjige koje je upravo objavljeno.

Za one koji nisu upoznati s pričom, Nabor u vremenu prva je knjiga u serijalu o obitelji Murry, s mladom autsajdericom Meg Murry u ulozi spasiteljice svijeta. Meg je dijete izvanrednih roditelja, a vršnjaci i učitelji smatraju je buntovnicom koja je sporija od drugih i baš se ne trudi uklopiti. Često pritom zaboravljaju da je genijalka za matematiku koja najsloženije formule smatra dječjom igrom.

Kad joj otac iznenada misteriozno nestane, Meg i njezin nadareni, također genijalni mlađi brat Charles Wallace proživljavaju teško razdoblje. No udružuju se s novim prijateljem Calvinom O’Keefeom te naiđu na tri čarobna bića: gđu. Gdješticu, gđu. Štošticu i gđu. Tkošticu. Zajedno s njima klinci skaču na neobične planete nabirući vrijeme kako bi spasili Megina oca, upoznavajući usput putovanje kroz dimenzije prostora i vremena, mračne i prijeteće sile svemira, ali i svoju vlastitu moć.

Kao dijete iz obitelji koja se smatrala problematičnom, 1962. godine kad je roman prvi put objavljen, Meg je postala uzor raznim mališanima koji se osjećaju odbačenima ili previše čudnima da bi se uklopili. Danas, koliko vidimo, društvo se ponovno kreće u smjeru znanstvenog mraka pa nije neobično što je knjiga opet postala aktualnom. U obitelji Murry gotovo svi su otkačeni znanstvenici, uključujući i majku koja dane provodi u svojem laboratoriju, baveći se pokusima.

Uz to što je napisana rijetko viđenom vještinom i maštovitošću, knjiga je važna upravo zbog prihvaćanja drugih i drugačijih. Meg i Charles Wallace posebna su djeca, a autorica im dodjeljuje uloge u kojima će se njihovi talenti pokazati važnima za spas drugih ljudi, a možda i cijelog svemira. Autorica spaja teško razumljive znanstvene koncepte i vizionarstvo na specifičan način, omogućavajući čitatelju, ako samo malo otvori svoj um, da proživi iskustvo koje mu pruža mali broj knjiga.

Također, uloga žena u knjizi je iznimno bitna, a kvalitete koje se ističu jesu ljubav, razumijevanje, skromnost i vjera su sebe. A te karakteristike ono su što nam u ovom trenutku svima treba. Knjiga je napisana za djecu, ali samo zbog toga, kako je i sama autorica jednom prilikom istaknula, što dječji um ima sposobnost razumijevanja svijeta koja često nadilazi poimanje odraslih. Svaka preporuka!

Tisak Media, 99 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Tri knjige koje će u vama probuditi ljubav

Moć – bestseler u kojem ljepši spol vlada svijetom

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići