Tri knjige koje će u vama probuditi ljubav

Ljubav je sila što pokreće svijet i svi je imamo u sebi. Katkada život ubrza ili nas iznenadi neočekivanim događajima te se tada čini da je ljubav nekamo nestala. Nasreću, to je samo prolazno stanje

Brojni filmovi i pjesme bude osjećaj ljubavi, ali knjige su nešto posebno. Uz njih možemo sami sa sobom raspraviti nejasnoće koje imamo, a čitajući o drugim životima shvaćamo da je uvijek dobro poticati ljubav – u sebi i izvan sebe.

Preporučujemo vam nekoliko naslova koji su puni ljubavi, a o njoj i neskriveno govore. Prvi je sada već klasik, drugi je zbirka poezije kakvu još niste čitali, a treći i posljednji najnoviji je naslov u knjižarama na temu ljubavi.

PET JEZIKA LJUBAVI – Gary Chapman
Milijuni primjeraka ove knjige već su prodani u svijetu, a njezina popularnost ne smanjuje se. Chapman je shvatio jako bitnu stvar: ljudi u braku ili u vezi najčešće se svađaju ne zato što se ne vole već zbog nerazumijevanja jezika kojima izražavaju svoju ljubav.

Koliko puta se namrštite kada netko ne reagira na način blizak vama, a htjeli ste reći ili učiniti nešto divno? Ipak, to ne mora značiti da ste vi ili druga osoba u krivu. Autor obrađuje pojedini jezik ljubavi u zasebnim poglavljima knjige, razjašnjavajući nam kako se dobra usklađenost postiže međusobnim prihvaćanjem drukčijih načina komuniciranja iste stvari. Brojne se frustracije mogu izliječiti korištenjem ovih jednostavnih alata. Naučite materinski jezik ljubavi svoga partnera i ostvarite vezu o kakvoj ste sanjali.


Mozaik knjiga, 99 kn

MLIJEKO I MED – Rupi Kaur
Poznato je da je poezija stoljećima bila najbolji način za prenošenje emocija pisanim putem. U današnjem su vremenu zbirke pjesama nažalost postale luksuz koji si mogu priuštiti samo najposvećeniji izdavači knjiga, i to oni koji ne ovise o broju prodanih primjeraka.

Naime, poezija se vrlo malo čita, a još manje kupuje – i to u cijelom svijetu. Ali čekajte, pa ovaj mali crni dragulj na svim je top-listama knjiga, uzviknut ćete! I bit ćete u pravu: Rupi Kaur svojom je prvom zbirkom stihova (i poetske proze) učinila nemoguće i vratila pjesništvo u ruke i srca čitatelja. Hoće li se to proširiti na druge autore još nije bjelodano, ali malo čudo već se dogodilo. I to čudo puno istinske ljubavi izrečene na novi način, kao što bi i svaka ljubav trebala biti nova i svježa.


Stilus, 129 kn

LJUBAV – Richard David Precht
Knjiga jednostavnog naslova, ali vrlo hrabrog izbora teme u kojoj njemački filozof David Precht pokušava objasniti fenomen ljubavi jednostavnim jezikom. U tome mu pomažu zabavan stil pisanja i vrckasti smisao za humor. Jer, ako se ne znamo šaliti, teško ćemo znati voljeti – ljubav je izraz zdravog duha, a smijeh je često njegova manifestacija.

Precht nas vodi na putovanje raznim znanstvenim disciplinama. Primjeri istraživanja iz biologije i zoologije predočeni su s velikom jasnoćom, a autor se ne ustručava koračati putevima filozofije i sociologije. Kao i svaki mudar čovjek, Precht ne tvrdi da je shvatio ljubav. On nam samo pomaže da rasvijetlimo neke njezine dijelove te postanemo svjesni stupica u koje bismo mogli upasti ako nismo pažljivi.


V.B.Z., 135 kn

Sve navedene naslove možete pronaći u Hoću knjigu i Tisak Media knjižarama u City Centeru one

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Moć – bestseler u kojem ljepši spol vlada svijetom

Vrhunski ljubavni romani iz pera muškaraca

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići