Nadahnuto sportom

Brojni sportovi itekako su utjecali na modu u smislu da su „posuđeni“ elementi sportske odjeće postali trend i ostali u svakodnevnoj upotrebi kao sastavni dio brojnih stylish outfita

Nekoliko je sportova ipak imalo najviše utjecaja, a to su ponajprije tenis, bejzbol, jahanje, košarka i fitness. A koji su njihovi elementi ostavili najveći trag? Bijeli sport, kako najčešće tepaju tenisu, možda je dizajnerima bio i najinspirativniji pa su gotovo svi komadi njegove „sportske uniforme“ itekako dobro iskorišteni u modne svrhe.

Bijele tenisice već su odavno klasik u mainstream kombinacijama, dok su sportske čarape s prepoznatljivim prugama nadahnule i brojnu drugu odjeću na koju su se „preslikale“.

Posljednju ljetnu sezonu obilježili su šiltovi i to u najraznovrsnijim izdanjima, od platnenih pa sve do onih u privlačnim nijansama PVC-a.

Mnoge trendseterice rado su prigrlile mini suknju u plisiranoj verziji, baš kao i polo majice, koje su na neki način postale statusni simbol, naravno, ovisno o logu koji nose.

Odličan primjer sporta koji je itekako obilježio modu je i bejzbol, jer gotovo da i nema osobe koja nije nosila bejzbol jaknu ili neku od njenih inačica.

Naime, bejzbolica je postala i svojevrstan simbol mladenačkih cool kombinacija, a u najnovijim kolekcijama toliko je popularizirana da ju nose sve generacije. Tako joj nisu odoljele ni žene pa ju nerijetko kombiniraju uz chic haljine i seksi suknje.

Još jedan neizostavan komad dolazi nam upravo s bejzbolskog terena, a to je šilterica, koja je kao moderna verzija pokrivala za glavu na neko vrijeme čak zamijenila šešire.

Još jedan od prestižnih sportova koji su se sljubili s modom je i jahanje.

Uske hlače i visoke, ulaštene čizme itekako su tražen styling koji uvijek izgleda tako dobro, naročito u kombinaciji s kratkom jaknom ili pak strukiranim sakoom.

Iako su ih u svojim spotovima ponajprije isfurali reperi, dresovi, odnosno majice američkih nogometaša vrlo su brzo postale aktualan trend i među ženama, koje su rado nosile sve varijante ovog upečatljivog komada.

Umjesto klasičnih majica s brojem nastale su tunike, ali i stylish haljine nerijetko načinjene od blještavih flitera kao idealan komad za večernje outfite.

Fitness, koji je itekako uzeo maha među mlađom generacijom, visoko na modnu ljestvicu lansirao je tajice i to u prvom valu, osamdesetih godina prošlog stoljeća, a zatim i sada, kad se one bez problema nose uz, primjerice, fine kapute i tenisice.

Još je jedan fitness element također na cijeni, a riječ je o topu, koji su u velikom stilu još prošle godine predstavili brojni high street brendovi. No, ove sezone mu se kao must-have komadu predviđa veliki proboj u svakodnevne kombinacije.

Foto: Shutterstock

INSPIRIRAJTE SE

Utjecaj filma na modu

Vječne traperice

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići