Nova knjiga Josipe Pavičić Berardini

Izvrstan priručnik koji će vam pomoći da lakše prebrodite ljubavne brodolome

Oni koji su pratili hit emisiju ‘Ples sa zvijezdama’ imali su priliku gledati Josipu Pavičić kako vlada plesnim podijem poput profesionalne plesačice. Kao žena brojnih talenata – voditeljica, autorica, pjevačica, podučavateljica tehnika za samorazvoj – Josipa se već dva desetljeća ističe u raznim sferama. No ona je, s druge strane, osoba koja je proživjela vrlo teška razdoblja. Od opake bolesti koju je pobijedila velikom snagom volje pa do bračnog kraha, ova je autorica skupila mnogo životnog iskustva.

‘Promatrači u zrcalu’ njezina je peta knjiga, a podnaslov ‘Kako preboljeti gubitak (u) ljubavi’ nedvosmisleno ukazuje na tematiku. Ljubavni odnosi u velikom su broju slučajeva čimbenik koji će odrediti hoće li netko u svojem životu biti sretan ili nesretan. Romantična ljubav svuda je oko nas – u knjigama, filmovima, pjesmama – a o odnosima se govori svakodnevno na svim mjestima i u svim prilikama. No kad veza ‘pukne’ ili se prekine na bilo koji drugi način, gotovo uvijek se osjećamo izgubljenima i zaboravljamo na svoje prethodno iskustvo te sve silne savjete koje smo dobili. Josipa gubitku pristupa sasvim drugačije – ona nam kaže da je rješenje u nama, samo u nama. Ali moramo biti promatrači i pozorno pratiti sve što se događa.

U ‘Promatračima’ se ne govori samo o ljubavi. Josipa dosta vremena posvećuje osvješćivanju našeg unutarnjeg svijeta. U podsvijesti se nalaze uzroci svih naših problema, pa tako i ljubavnih. Prvo se moramo udubiti u svoj svijet, a tek nakon toga posvetiti se drugim osobama. Tek tada bit će manje okrivljavanja, zamjeranja, tuge i osjećaja gubitka.

O utjecaju naših misli i uvjerenja posljednjih se godina mnogo govori. No kako se radi o dubokim procesima, rijetko postajemo svjesni tog utjecaja, a kada i postanemo, to se dogodi nakon što više ne možemo ništa učiniti. Ljubavni brodolom jedan je od trenutaka u životu kada nam se, koliko god bilo bolno, pruža prilika iskočiti iz stanja ugode te probiti granice koje nas sputavaju. U Josipinoj knjizi čitatelj će se družiti s osobom koja je prošla više nego mnogi od nas i koja nas upravo stoga može upozoriti kada zastati, kada se pokrenuti, a kada samo u miru promatrati i skupljati snagu.

Autorica u knjizi nudi odgovore na pitanja o tome koja je razlika između veze i odnosa, zašto je veza ‘mrtva’ i zašto je odnos jedino istinsko moguće ostvarenje između dvoje ljudi. Usto, tekst je prošaran intimnim pjesmama i izravnim obraćanjima te praktičnim vježbama i meditativnim mislima koje će nahraniti vaš unutarnji svijet i tako mu dati novu snagu i nadahnuće. Hoću knjigu, 99 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Priče o neustrašivim hrvatskim ženama

Skandinavska Sense dijeta

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići