Odličan triler

Ako ovog proljeća imate vremena za samo jednu knjigu, preporučujemo vam da pročitate genijalne 'Laži'

Jedan trenutak dovoljan je da vam se život potpuno promijeni. Sve ono što ste mislili da znate i sve ono za što ste smatrali da je postojano, odjednom postaje drukčije. Postalo je strano bez obzira na to koliko biste se željeli držati onoga poznatog.

Jedan takav trenutak dogodio se Joeu kad se vraćao kući s posla. Ugledavši automobil svoje supruge na mjestu na kojem ona ne bi trebala biti, instinktivno je krenuo za njom. Možda bi bilo bolje da to nije napravio. Našao ju je kako se prepire s obiteljskim prijateljem Benom, ali odlučio je ne intervenirati vjerujući Mel i njezinim razlozima. Kad je Mel otišla, znatiželja je bila jača od njega te je odlučio zatražiti odgovore od Bena. Malo povišenih tonova, malo vrijeđanja i Ben, koji je bio fizički slabiji od Joea, završava na podu.

U međuvremenu Joeov sin dobiva napadaj astme i Joe mora odjuriti s njim kući kako bi mu pomogao. No Joe, principijelan kakav jest, vraća se u garažu u kojoj se odvio sukob ne bi li ipak provjerio kako je Ben. Ali Bena nema, a nema ni Joeova mobitela koji mu je vjerojatno ispao pri naguravanju. I dok Joe odlučuje nemili događaj zaboraviti i ostaviti iza sebe, netko ima drukčije planove. Na Facebook mu počinju pristizati čudne poruke.

Idućeg dana u posjet dolazi i Benova zabrinuta supruga jer Ben je nestao. Tražeći odgovore od svoje žene, Joeov život postaje velika zavrzlama. Osoba kojoj je do jučer vjerovao iznevjerila ga je, a on sam ne može se nositi s pritiskom Benova nestanka, čudnim porukama i teretom laži pod kojim nestaje njegov dotadašnji život. A kad zatraži pomoć institucija, Joe postaje glavni i jedini osumnjičenik.

I tu se vraćamo na onaj trenutak na početku kada je možda trebao zažmiriti i nastaviti voziti se kući te ostati živjeti u blaženom neznanju jer sve ono što mu se dogodilo nakon naoko bezazlenog događaja pretvorit će mu život u kaos iz kojeg će se teško izvući.

Netko se opasno poigrava njime, a on ne samo da ne može dokazati svoju nedužnost nego se sve više zakopava pokušavajući otkriti tko se krije iza poruka i susreta koji su namješteni tako da na njega pada sumnja. A kad ga prijatelji za koje je mislio da će mu uvijek čuvati leđa polako počnu napuštati, Joe će čak i sam u jednom trenutku posumnjati u sebe. Njegova naivnost i njegova želja da održi svoj dotadašnji život iznad površine navest će ga da se bori i ispliva iz kaljuže laži koje mu netko uporno servira, a na kraju klupka krije se ono što nitko ne bi očekivao.

‘Laži’ su vješto ispričan triler u kojemu se neistine šire poput nezaustavljiva virusa. Glavni lik, koji je naivan i kojim se lako manipulira, samo je običan čovjek i lako je uživjeti se u njegovu priču jer on je zapravo jedan od nas. A kad vam se cijeli život sastoji od laži, jednom kad se sve počne urušavati kao kula od karata, najbolje je bježati glavom bez obzira. U današnje vrijeme to je malo teže jer se, pomoću tehnologije koja je važan dio ove priče, u svakom trenutku može pronaći nekoga bilo gdje na kugli zemaljskoj i ući mu u trag. Stoga bi nam Joeova priča mogla biti podsjetnik na neke loše stvari koje tehnologija nosi sa sobom i ne bi nas čudilo da nakon čitanja ‘Laži’ dobro razmislite o tome koliko tehnologija upravlja našim životima. A možda ćete i širom otvoriti oči ne biste li ugledali kakvu laž koju biste radije zaboravili. Nevjerojatno napet triler i naša velika preporuka.

Tisak Media, 119 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Top tri naslova kojima ni jedna žena neće reći ne

Intrigantna priča o siromašnoj djevojci koja završi u luksuznoj palači

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići