Okus čokolade u Parizu

Čokolada, ljubav i Pariz tri su glavna sastojka ove čarobne priče o dvije žene koje je taj grad nepovratno promijenio, a sigurno će dirnuti i vas

Nedavno je objavljen prijevod romana koji nas vodi u čaroban grad na rijeci Seine poznate britanske autorice Jenny Colgan. Iako bismo njezin opus mogli svrstati u kategoriju chick-lita, kad bismo stali samo na tome, načinili bismo joj veliku nepravdu. Elementi tog žanra svakako su prisutni, no Jenny uvijek u središtu svojih romana ima životnu priču koja je potresna, ali i vrlo optimistična. U njezinom ‘Okusu čokolade u Parizu’ upoznat ćemo dvije izuzetne žene različitih generacija koje su povezane nevidljivom niti sudbine.

“Iako je Anna Trent provela godine radeći kao nadglednica u tvornici čokolade, to ne znači da je uistinu naučila što je prava čokolada i kako je pripremati. Nakon neugodne nesreće zbog koje je završila u bolnici, Anna je susrela svoju staru učiteljicu francuskog Claire, koja joj je pomogla da nađe novi posao u Parizu, u radionici najpoznatijega francuskog čokolatijera.
Anna će tek u Parizu shvatiti koliko je malo živjela i doživjela u engleskome gradiću u kojem je odrasla i radila te će otkriti da se za ono što uistinu vrijedi treba i potruditi. Možda je riječ o savršenome komadiću svježe pripremljene čokoladne slastice, a možda i o ljubavi koja će tražiti povjerenje i snagu koju nije ni znala da ima. Bilo kako bilo, Annin život nikada više neće biti isti.

Otvorivši se prema životu, Anna će pomoći i Claire, koja je gotovo odustala od svega zbog teške bolesti, da ponovno otkrije Pariz u koji se zaljubila prije četrdeset godina i da se napokon pomiri s vlastitom prošlošću…“

Naratorica priče je Anna koja nam o svojim avanturama pripovijeda u prvome licu. To znači da se s njom vrlo dobro upoznajemo te, zahvaljujući vještini autorice, s njom dijelimo sva njezina iskušenja i izazove, ali i sretne trenutke. Osim te središnje priče, kroz knjigu se provlači dio koji nas vraća nekoliko desetljeća unazad, u vrijeme kada je Claire posjetila Pariz.

Tako se susrećemo s istim gradom u različitom vremenu, koji je opet toliko drugačiji jer ga promatramo kroz dva para očiju. Naizgled, jedna je žena ondje provela najsretnije trenutke, dok se druga onamo uputila kako bi tek pronašla sreću.

Taj roman uistinu je pokrio mnogo područja. Govori nam o okretanju nove stranice u životu, o avanturi koja čeka svakoga tko se usudi otisnuti u nepoznato. Isto tako, u njemu je skrivena priča o propuštenoj prilici i ljubavi koja, iako između nje stoje stotine kilometara i gotovo pola života, i dalje živi. Dvije junakinje tijekom romana postat će svakim danom sve više povezane te će biti poticaj jedna drugoj da se odvaže na ono za što same ne bi imale hrabrosti.

Kao što smo spomenuli, autorica Jenny Colgan ne libi se otvoriti neke stare rane, ali njezin je pogled uvijek usmjeren nekoj ljepšoj budućnosti. Knjiga je magična, kao i grad o kojem nam pripovijeda. Tisak Media i Hoću knjigu, 99 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

'Izgubljeni čovjek' - idealan suputnik za more

Savršeno ljetno štivo

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići