Poput druge kože

Ovaj senzualni modni dodatak snažan je simbol ženstvenosti, čak toliko da su u vrijeme nestašice najlonki za Drugog svjetskog rata žene iscrtavale nat na nogama kako bi izgledalo kao da ih nose.

Ženske su najlonke oduvijek djelovale vrlo zavodljivo i seksi na mušku populaciju, a u Europi su popularizirane 1938. godine prošlog stoljeća s izumom najlona. Naime, tada ih je lansirala tvrtka DuPont kao zamjenu za skupocjene svilene čarape, simbol luksuza, te su one uskoro postale pristupačne svim ženama. Prve čarape bile su napravljene od kože te su se vezale oko gležnjeva, a izum stroja za pletenje Britanca Williama Leeja 1589. godine imao je vrlo važnu ulogu u nastanku čarapa, koje su se do 1929. godine proizvodile od svile.

Dugačke svilene čarape prvo su nosili plemići i one su bile statusni simbol. Izum likre 1959. godine izazvao je pravu revoluciju, jer su čarape do tada bile nerastezljive te su se gužvale oko gležnjeva i koljena. Istovremeno su izumljene i čarape s gaćicama koje su žene objeručke prihvatile, a halteri su tada pali u drugi plan. No ne zadugo jer su ih žene uvrstile u svoju garderobu kao dio intimnog rublja. Također, žene su počele obožavati hulahopke jer su otkrivale noge i to u najboljem svjetlu, a inovacije u njihovoj izradi učinile su ih pristupačnima svakoj ženi. Tako su hulahopke postale sastavni dio svake ženske garderobe.

Tezenis, točkice 49,90 kn i mreža 54,90 kn

Danas su one također neizbježne, a umjesto statusnog simbola najčešće služe kao element zavođenja, naročito u mrežastoj ili varijanti s natom. Guste grilonke idealne su za zimske dane, kada poželimo nositi suknju ili haljinu. Ove sezone najpopularnije su hulahopke s uzorcima točkica, srca, zvjezdica, ali i one iscrtane poput haltera, zatim s motivom maca te mrežaste upotpunjene blještavim kamenčićima ili biserima. Također, najlonke danas nisu rezervirane strogo za cipele visokih potpetica, jer popularizacijom tenisica u svakodnevnim kombinacijama one se nose i uz njih.

Tezenis, 54,90 kn

Tezenis, 54,90 kn

Tezenis, 54,90 kn

Tezenis, 49,90 kn

Tezenis, 54,90 kn

Tezenis, 54,90 kn

Tezenis, 54,90 kn

Tezenis, 54,90 kn

Tezenis, 49,90 kn

 

Foto: Shutterstock i Tezenis

INSPIRIRAJTE SE

Slavlje različitosti

Vječne šarmerice

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići