Priča o čizmi

Zimske čizme nekada su bile isključivo dobar zaštitnik nogu od hladnoće, kiše i snijega, no danas one imaju itekako važnu estetsku funkciju. Skoro da bismo mogli reći kako su neke od njih postale i svojevrstan statusni simbol

Daleko u prošlosti preteča čizmama bile su kože i krzno omotani oko nogu, a njihove prve slike pronađene su u španjolskoj spilji Altamiri. Indijanska plemena nosila su moccasin čizme, kojima su kasnije bili nadahnuti brojni dizajneri te su njihove inačice nerijetko svrstavali u svoje kolekcije. I izrazito modno osviještena britanska kraljica Viktorija 1840. godine također je dizajnirala čizme koje su kroz povijest kao povlaštena obuća bile rezervirane za plemstvo.


Čizme danas, osim što imaju praktičnu funkciju, dolaze s bezbroj praktičnih detalja, poput vodonepropusne tkanine, toplog krzna, debelih gumenih potplata koji dodatno štite od hladnoće te je uz to i nazubljena, kako se ne bi klizala. Njihov izgled je također vrlo privlačan pa i između zimskih čizmi možete pronaći ponešto za svaki ukus, od šminkerskih za gradsku šetnju do onih za odlazak u duboki snijeg i na skijanje. Tako su čizme koje su bile namijenjene teškim zimskim uvjetima i koje su nosili Eskimi svoj put pronašle do pista i gradskih ulica.

Mou, Fashion&Friends, 1.876 kn

Ugg, Fashion&Friends, 2.000 kn

Mou, Fashion&Friends, 1.876 kn

M&G, Mass, 607,20 kn

M&G, Mass, 607,20 kn

Tamaris, Mass, 395,40 kn

 

Foto: Inuikki, artikli iz magazina City one i press

INSPIRIRAJTE SE

STYLISH NA SKIJAŠKOJ STAZI

NAJBOLJI KOMADI SA SNIŽENJA

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići