PUTOVANJA S NAJMLAĐIM ISTRAŽIVAČIMA

Dajana Civadelić je mlada i neopterećena, a uz to i super mama, koja sa svojom djevojčicom neprestano putuje. Stoga je svoje trikove za što praktičnije putovanje odlučila podijeliti i s nama. Možete je pronaći i na Instagramu pod imenom chilli_di

Vjerujem da sam do sada u inbox na društvenim mrežama dobila najviše pitanja upravo na ovu temu, pa krenimo! Prije nego što vam otkrijem neke od svojih trikova, moram napisati sljedeće – putovati s bebom za mene je stvar životnog stila i onoga što vi kao osoba jeste i predstavljate. Ako ste i prije nego što ste postali mama i tata putovali, uživali u novim okusima, mirisima i destinacijama, zaista ne vidim razloga zašto to ne biste radili i dalje, nakon rođenja djeteta.

Također, apsolutno razumijem i strah, jer sam se i sama bojala hoće li se moja kćer naviknuti na moj životni stil. Da, dobro ste pročitali, ona na moj životni stil, ne obrnuto. Jedan od boljih savjeta dok sam bila trudna je upravo taj da se beba treba prilagoditi meni/nama, a ne mi njoj. Vaše dijete je vaše ogledalo.

Svi navedeni trikovi u nastavku su isključivo moja iskustva koja dijelim s vama, a koja mogu savršeno odgovarati vama i vašoj bebi, ali i ne moraju. Bitno je da pronađete najbolji mogući način kako što ugodnije i sretnije putovati s vašim najmlađim istraživačem. Pa krenimo…

TRIK BROJ JEDAN: sretni roditelji, sretna beba. Sretni roditelji u Parizu, sretna beba u Parizu. Ok? Sad kad smo utvrdili ovaj vrlo jednostavan trik, vrijeme je za drugi.

TRIK BROJ DVA (jako bitan): navikavajte bebu od prvih dana na putovanja, makar i ona od pola sata! Ovo je zaista jako bitno. U životu je sve stvar navike. Učite ih da spavaju svugdje, u svako doba i da im ne smeta buka. Ostavljajte ih na spavanje kod bake, djeda i osoba od povjerenja. Idite na prespavance kod prijatelja. Razbijajte im rutinu.

TRIK BROJ TRI: prije putovanja ih ne izlažite na mjestima na kojima bi se mogla potencijalno razboljeti. Dječji rođendani, velike skupine ljudi, jak vjetar i slično. Ne želite se noć prije putovanja boriti s visokom temperaturom ili kašljem. Prije puta beba mora biti savršeno zdrava.

TRIK BROJ ČETIRI: na putovanje nosite cijelu kuću. Ako vam ovaj trik zvuči preteško, odmah odustanite od putovanja. Nije šala. Kad postaneš roditelj, jako je bitno brzo svladati vještinu tegljenja (tegliti jednako vući). Teglite sa sobom bočice, igračke, lijekove, robicu i sve ono čime bi se dijete moglo zabaviti, ali i biti sigurno dok ste udaljeni od vašeg doma, obitelji i liječnika.

TRIK BROJ PET: na putovanjima ne uvodite nove rituale i hranu. Na putovanjima ne želite otkrivati je li beba, primjerice, alergična na maslac od kikirikija, ostavite te avanture za kod kuće. Nudite hranu koja je bebi već dobro poznata. Ako ne dojite, obvezno se opskrbite duplom dozom mlijeka.

TRIK SVIH TRIKOVA: jednostavno budite sretni i uživajte u putovanju! Cijele godine štedite za putovanje i veselite se istom. Strah od putovanja s bebom i malom djecom apsolutno je neopravdan. Bit će trenutaka kad će biti naporno i teško i vjerujem da ćete barem jednom reći ili barem u tišini pomisliti “Joj, trebali smo sami ići…”, ali takvi trenuci prođu čim ugledate bebu kako fascinirano upija sve novo oko sebe skupa s vama i stvara uspomene za život! Kupite tu kartu, rezervirajte hotel i ne gledajte nazad jer sada ste vi i vaša bebica najbolji tim!

Nadam se da će vam barem jedan od ovih trikova poslužiti na vašem idućem putovanju!

Termos boca Jané, Baby Center, 109,99 kn; rolo zaštita od sunca za auto Safety 1st, Magic Baby, 55,90 kn; sklopivi krevetić s aplikacijom Bertonne, Magic Baby, 365,42 kn

Posuda s poklopcem i žlicom Tomee Tippee, Baby Center, 59,99 kn; kadica Stokke Flexi Bath, Magic Baby, 319,90 kn; duda varalica Avent Ultra Soft 2 kom., Magic Baby, 62,90 kn

Foto: Dajana Civadelić i press

INSPIRIRAJTE SE

Okus čokolade u Parizu

Chic izlazak na sladoled

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići